• jucătorii se antrenează în sală, unde au voie să exerseze driblingul, pasa, aruncarea la coş, fac exerciţii de coordonare şi mobilitate • în programul de pregătire nu intră jocurile 1 la 1, 2 la 2 sau 5 la 5
Baschetbaliştii de la clubul brăilean Cuza Pirates continuă pregătirile în vederea sezonului competiţional 2020-2021. Sportivii se pregătesc deja de o săptămână şi în sala de sport a Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”, bineînţeles, respectând toate regulile impuse de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului. În programul de pregătire nu intră jocurile 1 la 1, 2 la 2 sau 5 la 5, ci doar acele exerciţii privind pregătirea tehnică individuală.
“Am intrat în sală şi respectăm toate regulile impuse. Avem tabele cu situaţia prezenţei fiecărui jucător, pe zile, temperatura pe care a avut-o la fiecare antrenament este de asemenea trecută pe acea listă. Vorbim despre o fişă tehnică individuală a fiecărui baschetbalist. Ei au voie să exerseze driblingul, pasa, aruncarea la coş, fac ecxerciţii de coordonare şi mobilitate. Am împărţit jucătorii pe categorii de vârstă, astfel că dimineaţa vin la pregătire separat, cei de la U14, apoi cei de la U16, iar după-amiaza vin cei de la U13, U18, cei de la baby şi mini-baschet. Un antrenament durează o oră şi jumătate. Spălăm sala zilnic, avem dezinfectant pentru mâini şi mingi, nimeni nu face nimic de capul lui. Totul se face organizat pentru că vrem să evităm acele lucruri neplăcute şi să avem continuitate în pregătire”, ne-a declarat Mircea Totolici, preşedintele clubului Cuza Pirates.
“Brăila joacă baschet” - proiect depus de club la Consiliul Judeţean
Clubul de baschet a depus la Consiliul Judeţean un proiect pentru a primi finanţare şi pentru acest an competiţional. Bani care să asigure chiria la sală, transportul sportivilor în campionatele la care participă, echipamentul sportiv, taxele către federaţie, procurarea mingilor.
“Am depus la CJ un proiect de finanţare care se numeşte “Brăila joacă baschet”. Banii aceştia ne vor asigura participarea în campionate a 7 echipe, care cuprind 120 de baschetbalişti de la clubul nostru. Vom înscrie în competiţiile naţionale o echipă de baby-baschet, 2 de mini-baschet şi câte una la U13, U14, U16 şi U18. Iar aceşti sportivi vor beneficia de tot ceea ce înseamnă cheltuieli competiţionale. Noi ne-am dori ca perioada de implementare să fie cuprinsă între luna august şi luna noiembrie. În august să mergem într-un cantonament montan de pregătire fizică, unde să ne “încărcăm bateriile” pentru sezonul următor. Iar din septembrie să facem meciuri de verificare şi apoi să susţinem partidele oficiale. Le mulţumim pe această cale tuturor celor care au fost de acord ca proiectul nostru să fie aporobat şI finanţat de către CJ”, a mai spus Mircea Totolici.