Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barbatul care a vrut sa-si omoare sotia a fost dat pe mina Tribunalului

Drama petrecuta luna trecuta, in cartierul Pisc, se afla acum in atentia magistratilor judecatori. Procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, a dispus trimiterea in judecata a lui Iosif Podgoreanu, de 37 de ani, autorul agresiunii, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat. Suparat ca l-a parasit sotia, barbatul a dat buzna in magazinul in care aceasta lucra si a injunghiat-o de mai multe ori, victima fiind la un pas de moarte. Individul cu apucaturi criminale s-a dus apoi acasa si s-a urcat intr-un corcodus. Incoltit de politisti, el le-a spus acestora ca "viata lui nu mai are nici un rost" si s-a aruncat in cap, hotarit s-o incheie cu viata. In cadere, agresorul a lovit un politist, astfel ca impactul cu solul nu i-a fost fatal. Chiar si asa, Podgoreanu va avea nevoie de 80 de zile de ingrijiri medicale, din pricina leziunilor craniene capatate. Mama a trei copilasi, Ileana Podgoreanu a avut si ea nevoie de 35 de zile de ingrijiri medicale, viata fiindu-i in pericol, precizeaza anchetatorii.
Sotii Podgoreanu erau impreuna de 8 ani si locuiau pe strada George Toparceanu. In cursul lunii iunie a. c., precizeaza procurorul Constantinoiu, pe fondul unor neintelegeri generate de comportamentul violent al barbatului - care obisnuia sa consume frecvent alcool si sa faca scandal -, Ileana Podgoreanu si-a luat copiii si s-a mutat la parinti. Iosif a incercat sa se impace cu ea dar, vazind ca e refuzat, a trecut la amenintari.
Femeia lucra de vreo patru luni la magazinul de pe strada Eroilor nr. 1, in cartierul Pisc. In ziua de 9 iulie 2006, spun anchetatorii, dupa ce-a consumat o cantitate apreciabila de vin, Iosif a luat un cutit de bucataruie cu lama de 16 centimetri si s-a dus direct la locul de munca al sotiei, ca sa-i aplice "o corectie". Ajuns la locul faptei - in jurul orei 14.00 -, el a asteptat citeva minute pina ce-au plecat clientii, apoi a intrat in magazin, cerindu-i sotiei "o inghetata". Fara sa banuiasca ce va urma, Ileana a luat o inghetata din lada frigorifica si i-a adus-o sotului pe care-l parasise. In acel moment, agresorul a prins-o de mina, apoi a injunghiat-o de mai multe ori, atit in partea din fata a toracelui, cit si in spate.
Cazuta la pamint, victima a reusit sa se tirasca pina la iesirea din magazin si sa strige dupa ajutor, dupa care si-a pierdut cunostinta. Ea a fost transportata la spital, unde i s-au acordat ingrijiri medicale de urgenta. In acest timp, cutitarul a parasit locul faptei si s-a dus acasa. El a spalat arma corp delict de singe si a ascuns-o intr-o gramada de balastru, pentru ca apoi sa se urce intr-un corcodus inalt de cinci metri, sa nu fie descoperit de Politie. Spre seara, Iosif a fost gasit si somat de politisti sa coboare, insa a refuzat, stiind c-o sa infunde puscaria. "Viata mea nu mai are nici un rost", a spus agresorul, dupa care s-a aruncat din corcodus, exact in cap, lovindu-l pe un agent care facea parte din echipa operativa. Autorul tentativei de omor a ajuns, la rindu-i, la spital, fiind operat la cap. Dupa externare, el a fost arestat preventiv, prin mandat emis de instanta Tribunalului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii