Mergi la conţinutul principal

Banii perceputi din cel putin 5 chirii sint asimilati veniturilor comerciale

Persoanele fizice care obtin venituri din chirii si au cinci contracte incheiate pe parcursul anului fiscal trebuie sa declare, pina pe 30 ianuarie anul urmator, venitul estimat conform procedurii de declarare pentru activitati independente. Asa prevede un proiect de ordin al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Codul Fiscal prevede ca, de la 1 ianuarie 2007, veniturile din cedarea folosintei bunurilor se incadreaza in categoria activitatilor independente daca la incheierea anului fiscal persoana in cauza obtine venituri din cel putin cinci contracte de inchiriere. Proiectul ANAF precizeaza ca un alt criteriu pentru declararea acestor venituri conform procedurii pentru activitati independente este ca cele cinci contracte sa aiba obiect diferit. In consecinta, persoanele care se inscriu in aceasta categorie trebuie sa tina evidenta contabila in partida simpla.
Proiectul ANAF mai stabileste ca persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor trebuie sa se inregistreze la administratia financiara si sa declare, pina la 30 ianuarie, anul urmator, venitul estimat. In cazul in care imobilele sint inregistrate la administratii financiare diferite, in functie de locatie, persoana trebuie sa isi desemneze o sursa principala de venit unde isi indeplineste obligatiile fiscale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu