Mergi la conţinutul principal

Bani pentru HC «Dunărea» de la început de an

* consilierii județeni au aprobat, recent, alocarea a 300.000 lei către Handbal Club ”Dunărea” Brăila * este vorba despre prima tranșă din cele 12 pe care CJ Brăila le alocă anual către club,  valoarea totală fiind de 4.000.000 lei

 

Consiliul Județean Brăila a virat 300.000 lei în contul bancar al Handbal Club ”Dunărea” Brăila încă de la începutul anului. La ședința ordinară a CJ Brăila din luna ianuarie, consilierii au aprobat un proiect introdus suplimentar pe ordinea de zi, privitor la plata parțială a contribuției bănești, cu titlu de cotizație a Consiliului la dezvoltarea activității sportive HC ”Dunărea” Brăila pe anul 2021. Astfel, membrii CJ Brăila au fost de acord cu alocarea a 300.000 lei reprezentând plata parțială a contribuției bănești către club în acest an. HC ”Dunărea” a avut obligația de a utiliza suma pentru decontarea cheltuielilor necesare desfășurării activităților sportive aferente lunii ianuarie 2021, conform bugetului aprobat de Adunarea Generală. De asemenea, a trebuit să prezinte rapoarte financiare și de activitate, însoțite de copii ale documentelor justificative, din care să rezulte modul de utilizare al acestora în teremen de 5 zile lucrătoare la finele lunii ianuarie 2021.

Activitatea financiar-contabilă a HC "Dunărea" Brăila va fi auditată de către Compartimentul Audit Public Intern din cadrul CJ, care va întocmi un raport anual cu privire la modul de utilizare a sumelor alocate. În acest sens, clubul este obligat să pună la dispoziția acestui compartiment toate documentele justificative aferente sumelor alocate de județul Brăila.

Din raportul de specialitate al proiectului aflăm că de la nivelul conducerii HC "Dunărea" s-a realizat o adresă către CJ Brăila prin care s-a depus solicitarea de plată a 1/12 din contibuția bănească cu titlu de cotizație pentru anul 2021.

În perioada ianuarie - februarie 2021 echipele de handbal ale Clubului se află în plină activitate competițională (European League faza Grupelor, Liga Florilor Mol, Diviza A, Junioare 3) ceea ce generează cheltuieli de salarii pentru jucătoare și personal auxiliar, impozite și taxe către bugetul de stat, cazare, masă, transport, arbitraj, medicație, chirii etc. Trebuie avut în vedere că salariile jucătoarelor, dacă nu vor fi achitate pentru lunile decembrie 2020 și ianuarie 2021, pot duce la riscul ca acestea să se orienteze către alte cluburi din țară, toate acestea generând scăderea performanței sportive. În anul 2020, Consiliul Județean Brăila, în calitate de membru fondator, a achitat către Club suma de 4.000.000 lei. Ținând cont de prevederile legale viitoare, vă rugăm să ne virați suma aferentă de 1/12 din bugetul anului 2020 pentru luna ianuarie 2021”, se preciza în adresa transmisă de HC "Dunărea" către CJ Brăila.

Potrivit bugetului de venituri și cheltuieli al clubului pe anul 2021, discutăm despre venituri de 6.532.000 lei în total, din care 4.000.000 lei reprezintă cotizația CJ Brăila, 1.500.000 cotizația Primăriei Brăila, 24.000 cotizația de la membrii fondatori și susținători (persoane juridice), respectiv, 8.000 persoane fizice. Și încă 1.000.000 lei venituri proprii.

Din cheltuielile totale ale clubului, de 6.532.000 lei, 189.072 lei reprezintă cheltuieli de personal, 5.084.196 lei contracte activitate sportivă și colaboratori, iar restul - alte cheltuieli (cazare, cantonamente, masa, bunuri și servicii, medicamente, echipament etc.).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro