Skip to main content

Bani pentru angajatorii care incadreaza elevi si studenti

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) aduce la cunostinta angajatorilor care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor ca beneficiaza, la cerere, de un stimulent financiar, acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj. Acesta se acorda lunar si este egal cu 50% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, stabilit prin hotarire a Guvernului, pentru fiecare elev si student angajat. Diferenta dintre sprijinul financiar acordat de AJOFM si salariul realizat este suportata de catre angajator din fonduri proprii.
Stimulentul financiar se acorda pe o perioada maxima de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic. Beneficiaza de aceste sume agentii economici care incadreaza in munca elevi si studenti pe baza unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau cu timp partial de lucru. Contractul de munca temporara este valabil numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decit durata vacantei. "Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care efectueaza incadrari in munca anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi. Pentru acordarea stimulentului financiar lunar, angajatorii, din judetul Braila, vor incheia cu AJOFM Braila, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in vacanta, o conventie. Angajatorii se vor ghida dupa Legea nr. 72/2006 si dupa H.G. nr 726/2007. De asemenea, recent in Monitorul Oficial nr. 473 din 13 iulie 2007 a aparut H.G. nr.600/2007 privind protectia tinerilor la locul de munca", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu