Mergi la conţinutul principal

Bani pentru achiziţia de paturi şi echipamente medicale la Spitalul Judeţean Brăila

• este vorba despre o nouă rectificare bugetară, aprobată ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CJ Brăila, ce a avut loc prin videoconferinţă • consilierii au aprobat alocarea sumei de 225.000 lei din secţiunea “Dezvoltare” pentru achiziţia de către Spitalul Judeţean a 50 de paturi şi 15 injectomate, în contextul pandemiei de coronavirus * trebuie subliniat că banii provin totuși din donația totală de 1.500.000 lei făcută de Societatea Națională „Nuclearelectrica”către SJU Brăila

 

Membrii Consiliului Judeţean Brăila au aprobat o nouă rectificare bugetară în contextul pandemiei de coronavirus. Mai exact, ieri, a avut loc a doua şedinţă extraordinară a CJ Brăila din această lună, tot prin videoconferinţă, pentru a se putea acorda un ajutor financiar Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Este vorba despre o rectificare a bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Brăila pe anul 2020, prin alocarea din secţiunea “Dezvoltare” a sumei de 225.000 lei.

Conform raportului proiectului, luându-se în considerare situaţia actuală generată de infecţia cu COVID-19, pentru rezolvarea cazurilor critice s-a luat decizia da a se completa dotările de care dispune spitalul judeţean cu echipamente medicale. Mai exact 50 de paturi de spital - 150.000 lei şi 15 injectomate - 75.000 lei.

Preşedintele CJ Brăila, Francik Chiriac, şi-a anunţat colegii despre această nouă alocare de bani către SJU, încă de la finele săptămânii trecute (10 aprilie), când a avut loc o primă şedinţă extraordinară.

“Este o rectificare bugetară pe care trebuie să o facem. Să trecem o anumită sumă de bani, pentru cumpărarea unor medicamente care nu se găseau în lista de achiziţii în momentul când a fost aprobată prin buget. 50 de paturi, care vor fi nou-nouţe, destinate pentru tratarea pacienţilor COVID-19. Avem paturi, dar mai luăm. Ele vor merge în secţia de Cardiologie şi Pediatrie pentru a mobila acolo. Dacă lucrurile vor fi bine, acestea vor rămâne în secţia respectivă ca paturi noi şi le vom scădea din numărul celor pe care trebuie oricum să le luăm”, a explicat atunci Chiriac.

Revenind la şedinţa extraordinară de ieri, preşedintele CJ Brăila a ţinut să reamintească motivele privind rectificarea bugetară, completând doar că banii sunt din secţiunea de “Dezvoltare”.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate. Precizăm că la şedinţă au fost prezenţi 29 de consilieri din cei 33 în funcţie. Au absentat liderul PNL Brăila Alexandru Dănăilă, Laurenţiu Chiru, Ionel Enuţă şi PND-ista Simona Drăghincescu.

 

Banii vin de la «Nuclearelectrica»

Trebuie subliniat totuși că banii provin din donația totală de 1.500.000 lei făcută recent de Societatea Națională „Nuclearelectrica”către SJU Brăila pentru a sprijini sistemul sanitar brăilean în lupta cu COVID-19. Practic, potrivit consilierului județean independent Marian Căpățînă, din această sumă, cea mai mare parte s-a dus către achiziția de materiale și echipamente de protecție, iar diferența a mers către cumpărarea de paturi și injectomate. Procedură care a necesitat această rectificare bugetară în cadrul CJ Brăila.

De altfel, în ședința extraordinară a Consiliului din data de 10 aprilie, Căpățînă chiar a ținut să mulțumească public societății ”Nuclearelectrica” pentru donația făcută.

”Domnule președinte aș dori să încheiem ședința cu o notă de optimism. În sensul că în aceste momente dificile am constatat din partea multor cetățeni și a multor firme, gesturi de mare generozitate către tot ce înseamnă sistemul sanitar din Brăila. Doresc în nume propriu să mulțumesc «Nuclearelectrica». A făcut o donație considerabilă pentru SJU Brăila. Și doresc să mulțumesc în nume propriu tuturor celor care, poate din puținul pe care îl au, au adus o contribuție în lupta aceasta, în momentele dificile pe care le trăim”, a afirmat Căpățînă.

La rândul său, președintele CJ Brăila a precizat atunci faptul că vor mai urma o serie de donații din partea firmelor, invitându-i totodată pe consilieri să ajute, dacă doresc și pot să o facă.

”Sunt foarte multe firme, oameni de bine, oameni de afaceri care au făcut donații și în echipamente și în materiale sanitare. Și nu se vor termina aici. Pentru că mai sunt altele pe drum. Injectomate, aparate de anestezie, multe alte lucruri. Și dumneavoastră dacă puteți, dacă doriți, nu este o obligație. E liber la donații. Dar cu condiția, să cerem conducerii spitalului doar lista de materiale care le sunt necesare. Pentru că nu cumpărăm acum vopsea la spital, că nu ne trebuie în momentul de față. Avem nevoie de alte lucruri acum”, a declarat Chiriac.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro