Mergi la conţinutul principal
Administrația Chiriac suplimentează fondurile pentru sportul brăilean

Bani mai mulți pentru sportivi

• consilierii județeni au aprobat, joi, 27 iunie, în cadrul ședinței ordinare lunare, o modificare a Regulamentului prin care sunt finanțate programele sportive ale cluburilor, în baza Legii 69/2000, a educației fizice și sportului • pe scurt, CJ Brăila plusează cu încă 1.000.000 lei pentru celelalte discipline sportive în afara echipei de handbal unde finanțarea se face printr-o altă procedură • de asemenea, a fost introdusă o a treia sesiune pentru depunerea de proiecte, în perioada 28 iunie – 5 iulie

 

Veste bună pentru cluburile și asociațiile sportive locale care doresc să obțină finanțare din partea Consiliului Județean Brăila în baza unor programe sportive. Instituția a luat decizia de a suplimenta suma pusă la bătaie cu încă 1.000.000 lei în acest an. Mai mult, li se oferă ocazia cluburilor interesate să depună proiecte într-o nouă sesiune în care se vor accepta astfel de dosare, în perioada 28 iunie – 05 iulie. Decizia s-a luat în cadrul ședinței ordinare a CJ Brăila din luna trecută. Mai precis, este vorba despre modificarea și completarea unei hotărâri a CJ Brăila referitoare la Regulamentul privind condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive de utilitate publică, în baza prevederilor Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, pentru acest an.

După cum reiese din referatul de aprobare al proiectului, prin acest regulament, a fost adoptată procedura de finanțare a programelor sportive ale cluburilor înființate pe raza Județului Brăila. Discutăm despre celelalte ramuri sportive în afara handbalului, unde administrația brăileană deține majoritatea acțiunilor și procedează altfel atunci când vine vorba de finanțarea clubului HC ”Dunărea” Brăila. Revenind la restul disciplinelor sportive, în urma unei analize, conducerea CJ Brăila a ajuns la concluzia că este nevoie de mai mulți bani pentru sport. De asemenea, că o asemenea suplimentare a fondurilor ar atrage mai mulți tineri către practicarea unui sport și combaterea sedentarismului.

”Având în vedere participarea și interesul manifestat de cluburile sportive, este evident că există o nevoie semnificativă de resurse suplimentare. Cluburile au demonstrat un angajament puternic și dorința de a dezvolta programe sportive, iar suplimentarea fondurilor va răspunde acestei cereri și va permite implementarea unor proiecte de amploare și impact. Suplimentarea sumei alocate și organizarea unei a treia sesiuni vor încuraja cluburile sportive să participe activ și să propună programe de calitate. Prin oferirea unei noi oportunități de finanțare, cluburile vor avea șansa să-și îmbunătățească calitatea condițiilor de pregătire pentru sportivii legitimați, să achiziționeze echipamente necesare și să atragă antrenori calificați, ceea ce va conduce la creșterea performanței sportive la nivel județean”, se arată în cadrul referatului de aprobare al proiectului, semnat de președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac (șeful PSD Brăila).

Potrivit aceleiași surse, suplimentarea fondurilor va facilita și organizarea de competiții și evenimente sportive la nivel local, județean, regional, poate chiar național și internațional.

”Cluburile sportive locale sunt esențiale pentru promovarea unui stil de viață sănătos și activ, în special în rândul tinerilor. Finanțarea adecvată a acestora va contribui la atragerea unui număr mai mare de tineri către activitățile sportive, reducând astfel sedentarismul și promovând sănătatea fizică și mentală. Fondurile suplimentare vor facilita organizarea de competiții și evenimente sportive la nivel local, județean, regional, național și internațional. Aceste evenimente nu doar că promovează sportul, dar și contribuie la crearea unui sentiment de comunitate și la dezvoltarea sportului în județul nostru. Prin susținerea sportului de performanță vom putea identifica și sprijini talentele sportive locale, oferindu-le resursele necesare pentru a excela în disciplinele lor. Acest sprijin este esențial pentru formarea viitorilor campioni și pentru reprezentarea Județului Brăila la nivel național și internațional”, se mai precizează în referat.

 

Ce s-a modificat în regulament

Concret, din raportul de specialitate al proiectului aflăm că a fost propusă suplimentarea sumei alocate până acum pentru finanțarea programelor sportive cu 1.000.000 lei, precum și aprobarea organizării unei a treia sesiuni, cu perioada de depunere a dosarelor 28 iunie – 5 iulie 2024, față de cele două care au avut deja loc în acest an.

”Menționăm că în bugetul local de venituri și cheltuieli al Județului Brăila, aprobat pentru anul 2024 și estimările pentru anii 2025-2027, la Capitolul (...) «Cultură, recreere și religie», subcapitolul (...) «Servicii recreative și sportive», Titlul 59 «Alte cheltuieli», Art. 59.11 «Asociații și fundații» este prevăzută suma de 300.000.000 lei pentru finanțarea programelor sportive”, se precizează în raport privind suma totală alocată sporturilor finanțate prin Legea 69.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, fără obiecții sau discuții din partea consilierilor județeni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro