Mergi la conţinutul principal

Bani frumoşi pentru performanţă în învăţământ

Consiliul Local Municipal (CLM) şi Consiliul Judeţean (CJ) vor premia atât elevii care au reuşit să obţină notă maximă la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, cât şi profesorii îndrumători. Premierea va avea loc vineri, în Sala Mare a Prefecturii, începând cu ora 11.00.
Miercuri, consilierii locali municipali s-au întâlnit în şedinţă pentru a aproba alocarea sumei de 16.800 lei din bugetul propriu pe anul 2015, pentru acordarea de granturi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului. Din aceşti bani, urmează să fie premiaţi elevii şi cadrele didactice cu rezultate deosebite în domeniul performanţelor şcolare - Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Astfel, premiile acordate de către municipalitate celor şase fete de nota 10 vor fi în valoare totală de 9.000 lei, iar profesorii îndrumători vor primi 7.800 lei. Printre aceştia se numără şi Viorel Mortu, în calitate de profesor de limba şi literatura română. De asemenea, tot din partea Consiliului Local se vor acorda diplome de excelenţă. Diplome vor primi şi unităţile şcolare care au obţinut procent de promovabilitate la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat peste media înregistrată la nivel naţional.
Tot ieri, s-au întâlnit şi consilierii judeţeni pentru a aproba alocarea sumei de 16.800 lei pentru premierea performanţelor obţinute de elevi şi cadrele didactice la cele două examene importante.
Ambele proiecte de hotărâre au fost votate în unanimitate, atât în cadrul CLM, cât şi CJ.
Practic, fetele cu 10 pe linie vor primi câte 3.000 de lei, iar profesorii câte 1.200 de lei pentru fiecare elev cu performanţe şcolare.
La finalul şedinţei CJ, Viorel Mortu le-a propus consilierilor o temă de reflecţie: "Trebuie să vedem ce facem cu elevii care nu sunt premiaţi. Toţi elevii cu medii mari au plecat din Brăila, iar când s-au întors, s-au întors ca procurori sau manageri. Vă propun să ne îndreptăm atenţia şi către şcolile profesionale, pentru că unele meserii, cum ar fi cea de tâmplar, cizmar sau altele par să fie pe cale de dispariţie. Ar trebui să ne întâlnim cu angajatorii şi cu reprezentanţii şcolilor profesionale şi să se încheie un parteneriat între aceştia. O atenţie deosebită trebuie acordată şi elevilor din mediul rural care, după ce termină opt clase, renunţă la şcoală şi muncesc cu ziua. (...) Noi premiem elevii de elită, dar sub acest vârf e realitatea din învăţământ", a spus Mortu.
Reamintim că în Brăila, decizia de a acorda granturi unităţilor de învăţământ cu rezultate deosebite la olimpiade a fost luată de către administraţia locală abia în 2012. Un an mai târziu, în 2013, autorităţile brăilene au decis să premieze, odată cu elevii, şi cadrele didactice preparatoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro