Mergi la conţinutul principal

Bani de la stat pentru firmele care angajează tineri absolvenţi

Angajatorii care încadrează în câmpul muncii elevi şi studenţi, tineri absolvenţi ai unor instituţii de învatamânt sau tineri supuşi riscului marginalizării sociale vor primi ajutoare băneşti, anunţă A.J.O.F.M. Brăila.
Condiţia este ca agenţii economici să încheie contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Subvenţiile se acordă pentru o perioadă de 12 luni şi se raportează la valoare indicatorului social de referinţă, care este în prezent 500 de lei.
Astfel, angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, 500 de lei pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai unor şcoli de arte şi meserii, 600 de lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal şi 750 de lei pentru studenţii care au absolvit o formă de învăţământ superior. Pentru absolvenţii din rândul persoanelor cu handicap, angajatorii vor primi sumele aferente pentru o perioadă de 18 luni.
Firmele care încheie contract de muncă cu tinerii supuşi marginalizării sociale primesc lunar o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de 1.000 de lei.
Pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor, în perioada vacanţelor, din bugetul asigurărilor de şomaj se acordă un stimulent financiar de 250 de lei.

Beneficii pentru organizatorii programelor de formare profesională şi de stagiatură

Angajatorii care organizează programe de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă pot primi, la cerere, o sumă de 300 lei pe lună. Banii se acordă pe durata derulării contractului de ucenicie.
Se acordă ajutoare băneşti şi firmelor care angajează tineri stagiari, acestea primind, lunar, pe durata derulării contractului încheiat, o sumă de 750 de lei.

Situaţia şomajului în rândul tinerilor brăileni

Potrivit statisticilor, rata şomajului în rândul tinerilor la nivelul judeţului Brăila, era la începutul anului 2016, de 12,9%. Din aproape 1.200 de şomeri aflaţi în evidenţa A.J.O.F.M., 831 au nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, 352 au urmat un liceu sau o şcoală postliceală şi doar 31 de persoane au absolvit o facultate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro