Mergi la conţinutul principal

Bani de la Ministerul Sănătăţii pentru aparatură medicală la Spitalul Judeţean Brăila

• puţin peste 1 milion lei este suma ce va veni de la Bucureşti pentru aparatura medicală pe care urmează să o achiziţioneze unitatea sanitară de pe Şoseaua Buzăului • lista cu cele necesare a fost întocmită încă de la începutul anului, iar banii au fost ceruţi de fostul manager şi de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila • acesta din urmă a anunţat că cele şase săli din Blocul Operator nou au fost date în folosinţă • Chiriac a mai vorbit şi despre modernizarea corpurilor A (situat pe Şoseaua Buzăului) şi B (fostul Spital 3)

 

Ministerul Sănătăţii va acorda 1.100.000 lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila pentru a cumpăra aparatură medicală pe toate secţiile. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac. Lista cu aparatura de specialitate necesară a fost întocmită încă de la începutul anului de fiecare şef de secţie, iar banii au fost ceruţi la minister de fostul manager, dr. Mihail Iugulescu şi de preşedintele Chiriac, aşa cum acesta din urmă a afirmat.

“Un lucru foarte important pe care l-am realizat săptămâna aceasta este că Ministerul Sănătăţii va aloca Spitalului Judeţean de Urgenţă 1.100.000 lei, bani care vor intra pe aparatură medicală, care a fost cerută efectiv la începutul anului, în urma discuţiilor mele şi ale fostului manager, şi de şefii de secţie pentru fiecare secţie. Aşa că fiecare secţie va avea, până la sfârşitul anului, pentru că banii trebuie cheltuiţi până la sfârşitul anului, din această sumă, aparate pentru îmbunătăţirea activităţii actului medical. Primordială este secţia Chirurgie, cu instrumentar, dar şi celelalte secţii au în această listă diverse aparate. Pacienţii vor fi trataţi mult mai bine şi mai rapid”, este de părere şeful CJ.

De asemenea, acesta a ţinut să reamintească faptul că cele şase săli de operaţie din noul Bloc Operator au fost date în folosinţă medicilor chirurgi, care au efectuat deja intervenţii chirurgicale în încăperile ultramoderne. “După cum bine ştiţi, am dat în folosinţă primele 6 săli de operaţie, s-a operat în săli, medicii sunt foarte mulţumiţi, presupun că şi pacienţii sunt la acelaşi sentiment”, a subliniat Chiriac.

 

Primii paşi spre modernizarea corpurilor A şi B ale Spitalului Judeţean

Preşedintele CJ a anunţat că s-au făcut primii paşi pentru modernizarea corpurilor A şi B ale spitalului. Spre exemplu, la corpul A, situat pe Şoseaua Buzăului, a fost rezolvată problema căldurii, în sensul că în şedinţa CJ din luna iulie a fost votat proiectul de hotărâre privind “aprobarea documentaţiei tehnico-economice faza DALI (Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii) revizuită şi a Indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie: «Reparaţii demontare instalaţii, furnizare de echipamente, montare instalaţii şi echipamente termo mecanice în Centrala Termică», pavilion A”.

“La corpul A, partea de căldură s-a rezolvat. Urmează partea de energie electrică. Partea de canalizare şi apă este discutată cu cei de la CUP Dunărea şi o rezolvăm şi pe aceea. În primăvara anului viitor, vrem să intrăm cu proiectul mare pe corpul A, şi cu soluţiile pe care le avem pentru corpul B, pentru că acolo este clădire de patrimoniu”, a precizat Francisk Chiriac.

Acesta a mai spus că la corpul B, fostul Spital 3 aşa cum este cunoscut brăilenilor, se desfăşoară în prezent o expertiză a instalaţiei electrice. După ce aceasta se va finaliza, urmează să fie luate la “puricat” şi celelalte utilităţi: apă, canalizare, căldură. “Exact cum am mai spus, întâi trebuie să rezolvăm toată partea de utilităţi, aşa cum este firesc şi logic, apoi să trecem la planul strategic de reorganizare a întregului spital”, a adăugat şeful CJ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro