Mergi la conţinutul principal

Bani de la Guvern pentru brăileni aflaţi în situaţii de urgenţă

• este vorba despre familii şi persoane singure care fie se află în situații de necesitate cauzate de incendii și explozie, fie au probleme grave de sănătate

 

Guvernul a aprobat ajutoare de urgență în valoare de 1.327.900 lei pentru sprijinirea a 336 familii și persoane singure. Potrivit Ministerului Muncii, este vorba despre familii şi persoane care fie se află în situații de necesitate cauzate de incendii și explozie, fiindu-le afectate atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată, fie au probleme grave de sănătate sau se află în situații care pot conduce la creșterea riscului de excluziune socială.

Concret, 362.300 lei au fost alocați pentru 60 de familii şi persoane singure (300 lei pentru fiecare) aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii sau explozie, din 23 de judeţe: Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Apoi, suma de 965.600 lei va ajunge la 276 familii și persoane singure (600 lei pentru fiecare) care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele: Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București. Banii vor fi suportați din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Banii pentru plata ajutoarelor de urgență sunt alocați din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro