Mergi la conţinutul principal

Bani de la CLM Brăila pentru o familie a cărei locuință a fost afectată de un incendiu

 

* asta au aprobat consilierii municipali, în cadrul ședinței ordinare din 25 noiembrie, pentru a ajuta o familie a cărei locuință a fost distrusă în urma unui incendiu ce a avut loc pe 1 septembrie * este vorba despre suma de 5.000 lei care va fi alocată din bugetul Direcției de Asistență Socială Brăila

 

Consilierii municipali au aprobat acordarea unui ajutor de urgență pentru o familie a cărei locuință a fost afectată de un incendiu ce a avut loc la începutul lunii septembrie. În ședința ordinară a CLM Brăila din luna noiembrie, aceștia au fost de acord să aloce 5.000 lei pentru reabilitarea parțială a acestui imobil, ce se află situat pe Strada Reșița, nr. 39. Suma din partea municipalității se aprobă în baza unei solicitări venite din partea proprietarei clădirii, însoțită de o serie de documente necesare, printre care și dovezi privind pagubele constatate după finalizarea intervenției pompierilor, veniturile membrilor familiei etc.

În proiect se precizează că acordarea ajutorului de urgență nu este condiționată de venitul net realizat pe membru de familie, de deținerea de alte bunuri imobile sau mobile, sau de achitarea obligațiilor de plată către bugetul local. Totuși, titularul ajutorului are obligația de a face dovada, în termen de șase luni de la momentul plății, prin înscrisuri, a utilizării sumelor în scopul acordat, precum repararea acoperișului imobilului afectat de incendiu (materiale de construcții, manoperă, lucrări de construcții, taxe pentru obținerea de avize, acorduri și autorizații etc.). În caz contrar, se va proceda la recuperarea sumei, în condițiile legii. Banii vor fi alocați de la nivelul Direcției de Asistență Socială (DAS) Brăila, în numerar, prin casieria instituției.

 

Cât de mari sunt pagubele

Potrivit datelor din raportul de specialitate al DAS Brăila, în urma incendiului din 1 septembrie 2021, au ars: circa 100 mp din acoperișul de scândură, acoperit cu tablă și plăci de azbociment, circa 400 kg materiale textile, materiale plastice, precum și circa 20 mp calcan din scândură. Totodată, au mai fost afectate plafoanele și pereții a patru încăperi, cu bunurile aferente. Proprietarii au declarat că nu au încheiată poliță de asigurare obligatorie a locuinței. Familia în cauză este formată din cinci membri, un bărbat în vârstă de 58 de ani și soția acestuia – 54 de ani. Cei doi au trei copii (două fiice și un fiu), însă aceștia sunt căsătoriți la rândul lor și locuiesc la alte adrese.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate în ședința ordinară a CLM Brăila din 25 noiembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro