Mergi la conţinutul principal

Bani de la CJ Brăila pentru echipa HC Dunărea

* este vorba despre plata parţială a contribuţiei băneşti cu titlu de cotizaţie a Consiliului Judeţean pentru susţinerea activităţii HC Dunărea Brăila în 2020 * mai exact, 250.000 lei, alocaţi în special pentru plata salariilor jucătoarelor * consilierul judeţean PNL, Florin Cîrligea, a atras atenţia că şi alte discipline sportive ar trebui să fie sprijinite în acest mod de către CJ Brăila

 

 

 

Consilierii judeţeni au aprobat, vineri, alocarea unei sume considerabile de bani pentru sprijinirea echipei HC Dunărea Brăila. Este vorba despre un proiect de hotărâre aprobat în cadrul unei şedinţe extraordinare, privind aprobarea unei plăţi parţiale din contribuţia bănească cu titlu de cotizaţie a CJ Brăila la dezvoltarea activităţii sportive a Handbal Club "Dunărea" Brăila pe anul 2020. Contribuţia bănească cu titlu de cotizare a CJ în calitate de membru fondator pentru anul în curs este de de 3.000.000 lei, adică la nivelul anului 2019. Asta pentru că încă se aplică în continuare bugetul anului precedent, deci până la aprobarea noului buget, s-a putut plăti perntru luna ianuarie 2020 suma de 250.000 lei reprezentând cota de 1/12 din prevederea anului precedent.

Consilierul judeţean PNL Ovidiu Nechita a comentat faptul că acest proiect a fost supus aprobării în cadrul unei şedinţe extraordinare a CJ Brăila şi nu într-o şedinţă ordinară, aşa cum ar fi fost normal. De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, a explicat că era nevoie ca acest proiect să fie aprobat cât mai repede pentru a sprijini activitatea echipei, dar şi pentru a putea sancţiona jucătoarele atunci când greşesc, fără ca subiectul alocării de fonduri să mai poată constitui o scuză.

"Era o problemă dacă mai aşteptam. E foarte important ca sportivele să fie plătite. Asta ca să putem pune presiune pe ele asupra activităţii pe care o au de făcut şi a obiectivelor pe care le au de îndeplinit. Este normal să nu mai fie această problemă cum a fost în ultimii ani, cu neplata salariilor la două luni până aşteptăm votarea bugetului. Am spus că este o soluţie bună. Este legală. Avem şi răspunsul Curţii de Conturi, putem să facem această plată de 1/12. Aveţi la mapă şi răspunsul Curţii de Conturi, aşa că putem să facem acest lucru”, a explicat Chiriac.

 

Cîrligea vrea alocări de fonduri şi pentru alte sporturi

 

Consilierul judeţean PNL Florin Cîrligea a fost de acord cu aprobarea acestei sume pentru handbal, dar a întrebat dacă echipa are şi un obiectiv la nivelul finanţării. De asemenea, acesta a insistat pe ideea că ar fi bine că toate sporturile să beneficieze de astfel de susţineri financiare.

"E foarte bine că plătim salariile. Ar fi bine să facem acest lucru la toate sporturile, nu numai la unele. Să facem discrepanţă că unul e într-un fel, altul într-un fel. Dar vreau să ştiu şi eu ce obiective au cei de la Handbal Club. Eu înţeleg, se dau nişte bani, suntem de acord. Nu suntem împotriva dezvoltării sportului şi pentru performanţă pentru judeţul Brăila, dar pentru sumele vehiculate acolo ar trebui să existe şi un obiectiv", a afirmat Cîrligea.

Preşedintele CJ Brăila a precizat că sunt obiective deja setate, iar principalul îl reprezintă clasarea pe unul dintre locurile 1-5 în campionat, pentru calificarea în competiţiile internaţionale.

"Din câte îmi aduc eu aminte, în momentul când am aprobat contribuţia anul trecut, pentru anul competiţional 2019 - 2020 - echipa fiind în reconstrucţie -, s-a specificat faptul că obiectivul principal este clasarea pe unul dintre locurile 1-5 şi calificarea în competiţiile internaţionale. Cel puţin Cupa EHF. Dacă nu se întâmplă?! Vor fi sancţiuni asupra conducătorilor clubului, asupra antrenorului, asupra jucătoarelor, cu tăieri de salarii şi aşa mai departe", a adăugat Chiriac. "Asta dacă nu pleacă până atunci", a replicat Cîrligea.

Chiriac nu s-a arătat îngrijorat în privinţa acestui aspect, subliniind că se va face o analiză foarte serioasă asupra performanţelor jucătoarelor în orice caz. Mai mult, şeful CJ Brăila a precizat că a purtat discuţii şi cu reprezentanţii altor echipe private, cărora le-a promis că vor acorda sprijin financiar mai mult decât anii trecuţi, însă bineînţeles în condiţiile legii.

"Să putem ajuta mult mai mult faţă de ce am ajutat anul trecut. Aşa încât şi ele să se încadreze în obiectivele propuse de conducerea cluburilor respective. Începând de la cluburile care ţin de copii, juniori, până la înaltă performanţă", a conchis Chiriac.

Proiectul de hotărâre privind banii către HC Dunărea a fost aprobat în unanimitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro