Mergi la conţinutul principal

Bani de la Centru pentru extinderea rețelei de distribuție gaze naturale în nouă localități din Județul Brăila

• președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (șeful PSD Brăila), a anunțat printr-o postare pe site-urile de socializare că rețeaua de distribuție gaze naturale din județul nostru se va extinde în nouă localități • este vorba despre peste 20 milioane euro, bani care vor fi alocați prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării

 

Administrația PSD Brăila a mai bifat o reușită în ceea ce privește extinderea rețelei de gaze naturale la nivelul județului. Este vorba despre atragerea a peste 20 milioane de euro prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (liderul PSD Brăila), luni, printr-o postare pe rețelele de socializare. Pe scurt, discutăm despre extinderea rețelei de distribuție de gaze naturale în nouă localități din Județul Brăila.

”Fonduri de peste 20 milioane de euro vor fi alocate pentru lucrări ce vizează rețelele de distribuție a gazelor naturale în județul Brăila. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Cu aceste fonduri vor fi realizate sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv  branșamente, precum și racordul la sistemul de transport al gazelor naturale în 9 localități din județul Brăila. Mai exact, vor fi înființate sisteme de distribuție a gazelor naturale, dar vor fi și extinse și modernizate sistemele existente, prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale”, a declarat Chiriac.

Potrivit sursei citate, în acest context, orașul Ianca (Oprișenești) a obținut 4.339.102 lei pentru extinderea sistemului de gaze. Poate mai important, pentru înființarea sistemului, opt comune vor primi următoarele fonduri: comuna Galbenu -14.310.000 lei; Jirlău - 14.310.000 lei; Traian - 14.310.000 lei; Movila Miresii - 14.310.000 lei; Tufești - 14.310.000 lei; Șuțești - 14.310.000 lei; Vădeni - 12.230.000 lei și comuna Siliștea 1.831.000 lei.

 

«Toate proiectele sunt menite să asigure dezvoltarea comunităților locale și să contribuie la bunăstarea cetățenilor»

Șeful CJ Brăila a dorit să îi felicite public pe toți primarii care și-au asumat aceste proiecte, demersuri pe care le consideră extrem de bune pentru comunitate.

”Toate proiectele amintite au fost introduse pe lista de sinteză, aceasta fiind prima etapă din procesul de promovare a unei investiții în cadrul programului. Ulterior introducerii pe lista de sinteză, se va proceda la semnarea contractului de finanțare, proiectare și începerea lucrărilor. Toate proiectele sunt menite să asigure dezvoltarea comunităților locale și să contribuie la bunăstarea cetățenilor. Felicit toți primarii că și-au asumat să fie în slujba cetățenilor și care muncesc să le pună la dispoziție servicii publice de calitate, moderne și durabile”, a mai punctat Chiriac.

Social-democratul a ținut să mai amintească faptul că procedurile pentru aceste proiecte au fost începute de Consiliul Județean Brăila în 2020, atunci când insituția a cofinanțat toate studiile de fezabilitate pentru înființarea sistemului de gaze natural indiferent de culoarea politică a primarilor.

”A fost nevoie de multă perseverență și de implicare necondiționată, dar până la urmă, se văd și rezultatele. Prin PNI «Anghel Saligny», sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz. Am susținut și voi susține în continuare dezvoltarea județului Brăila!”, a conchis Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro