Mergi la conţinutul principal

Bani de la banca, cu acte false

Dupa ce a incercat sa obtina un credit de la banca, in baza unor documente falsificate, o braileanca a ajuns in fata instantei de judecata. Mihaela P., in virsta de 38 de ani, a fost cercetata si trimisa in judecata sub aspectul savirsirii infractiunilor de tentativa la inselaciune si uz de fals. Femeia a fost atrasa in cursa de un barbat necunoscut care, in ziua de 6 noiembrie 2007, s-a prezentat la domiciliul ei si a informat-o ca o poate ajuta sa obtina o suma de bani prin accesarea unui credit bancar. Intrucit avea nevoie de bani, invinuita a acceptat propunerea, desi nu era angajata cu forme legale la nici o societate. Mihaela P. i-a inminat cartea de identitate barbatului respectiv pentru a-i fi intocmite documente false, care sa ateste calitatea sa de salariata. Cei doi s-au intilnit peste doua zile, pe Faleza Dunarii, prilej cu care i-au fost inminate femeii actele necesare, respectiv o adeverinta de venit completata in intregime avind stampila SC "Confero Instal" SRL si o copie a unui carnet de munca din care rezulta ca era angajata la societatea mentionata.
Invinuita a fost apoi instruita de individul necunoscut sa intre la banca si sa solicite un credit in valoare de 16.000 lei, fiind tranportata cu masina pina la unitatea bancara. Femeia s-a adresat apoi unui functionar si i-a inminat documentele falsificate, urmind sa fie anuntata daca i s-a aprobat sau nu creditul. Dupa citeva ore de asteptare, barbatul necunoscut i-a spus femeii sa reintre in incinta bancii pentru a ridica banii, dar a fost preluata de lucratorii de politie, care au legitimat-o si au condus-o la sediu pentru cercetari. Potrivit anchetatorilor "functionarii bancii au depistat tentativa de inselaciune intrucit copia falsificata a carnetului de munca depus de invinuita avea aceeasi serie si partial aceleasi mentiuni cu alta copie prezentata de un alt imprumutat anterior". Fiind depistata la timp, femeia nu a reusit sa intre efectiv in posesia celor 16.000 lei, astfel ca banca nu a suferit nici un prejudiciu material. In urma verificarilor efectuate de Inspectoratul Teritorial de Munca s-a constatat ca braileanca nu a fost niciodata angajata la "Confero Instal", carnetul de munca depus in copie falsificata la banca apartinind in realitate unei alte persoane. La audieri, Mihaela P. a recunoscut ca a vrut sa obtina in mod fraudulos un credit bancar, insa a precizat ca daca obtinea banii, trebuia sa ii inmineze barbatului care a ajutat-o, acesta urmind sa ii dea femeii o cota parte.
Conform declaratiei sale, invinuita a aflat ulterior ca cel care i-a dat ideea de a face imprumutul si i-a facut rost de actele falsificate se numeste Mihai Munteanu, zis "Ben", persoana cercetata si trimisa in judecata in mai multe dosare penale pentru fapte similare. Din actele de cautare a rezultat ca barbatul este plecat din tara, astfel ca nu a putut fi gasit si audiat, pentru acest motiv fiind dispusa disjungerea cauzei in vederea continuarii cercetarilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu