Mergi la conţinutul principal

Bani şi carduri bancare furate dintr-o maşină

un brăilean a sesizat la poliţie faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturism suma de 80 de lei şi 3 carduri bancare • maşina fusese parcată, însă nu era asigurată • s-a constatat că hoţii erau doi minori, care mai aveau asupra lor şi două telefoane mobile furate din altă maşină • minorii sunt clienţi ai poliţiştilor

 

Tot mai multe maşini sunt prădate de hoţi, fiind vorba în special de autoturisme care sunt parcate şi lăsate neasigurate. În plus, anumite bunuri uitate în interior atrag imediat atenţia hoţilor. În ziua de 2 septembrie, ora 18.30, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică au fost sesizaţi de un brăilean de 36 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras suma de 80 lei şi 3 carduri bancare din maşină. Bărbatul lăsase autoturismul parcat şi neasigurat pe Bulevardul Independenţei. Poliţiştii au demarat imediat cercetările pentru a-i prinde pe suspecţii de furt. S-a constatat că hoţii erau doi minori de numai 10 ani, cunoştinţe vechi ale poliţiştilor. Aceştia obişnuiesc să sustragă frecvent bunuri din autoturisme parcate în diferite zone din municipiu.

La scurt timp de la producerea faptei, poliţiştii i-au identificat şi depistat, pe raza municipiului, pe doi minori, ambii în vârstă de 10 ani, din Brăila. Asupra celor doi, poliţiştii au găsit două telefoane mobile ce ar fi fost sustrase, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 17.30, dintr-un alt auto de pe raza municipiului. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii furt”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Toată vara, cei doi minori au dat lovitură după lovitură. La data de 22 august, poliţiştii i-au identificat pe băieţii care furaseră mai multe bunuri din şapte autoturisme parcate pe raza municipiului. S-a stabilit că, în perioada 19 iunie -  6 iulie, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, aceştia au profitat de faptul că portierele autoturismelor în cauză erau neasigurate şi au sustras din acestea diferite bunuri (portofele, genţi, telefoane mobile) şi sume de bani. Prejudiciul, în valoare totală de 7.220 lei, a fost recuperat parţial de poliţişti.

Oricum, hoţii care şi-au început activitatea de mici, tocmai pentru a căpăta mai multă experienţă, nu au stat prea mult liniştiţi.

 

Hoţii acţionează chiar şi la Peco sau la spălătorie

 

Poliţiştii vin, din nou, cu recomandări pentru proprietarii de autoturisme. Bunurile lăsate din neglijenţă în maşină, genţile aşezate pe unul dintre scaune, ori aparatura cu care este dotat autovehiculul (sistem de navigaţie, cameră video etc.) pot atrage atenţia infractorilor. “Nu-ţi lăsa maşina pe mâna hoţilor!”, este

sfatul adresat de poliţişti proprietarilor de autoturisme/conducătorilor auto, în cadrul campaniei de prevenire cu acelaşi nume care se desfăşoară până în luna octombrie. Campania urmăreşte prevenirea furturilor din autoturisme şi de componente exterioare auto. Pentru a-i ţine pe hoţi la distanţă, poliţiştii recomandă oamenilor să îşi aleagă cu grijă locul unde parchează autoturismul, fiind de preferat o zonă circulată, bine iluminată sau chiar unde există supraveghere video. Geamurile trebuie închise complet şi portierele asigurate, chiar şi la cea mai scurtă plecare din autoturism. “Nu lăsa la vedere, în interiorul maşinii, bunuri care pot atrage atenţia, chiar dacă urmează să lipseşti pentru scurt timp; pe perioada deplasării cu autoturismul, acţionează sistemul de blocare a uşilor, pentru a evita să-ţi fie furate diferite bunuri în timp ce staţionezi la semafor, treceri de pietoni etc.; asigură-te că portierele s-au închis după ce ai acţionat închiderea centralizată, întrucât infractorii o pot bloca folosind dispozitive electronice; în staţiile de alimentare cu carburanţi, nu lăsa maşina neasigurată pe timpul achitării contravalorii combustibilului; când laşi autoturismul la spălătorie sau la un atelier auto, asigură-te că în interiorul acestuia nu au rămas obiecte tentante pentru persoanele rău-intenţionate”, atrag atenţia poliţiştii.

Orice persoană care a fost victima unui furt din autoturism trebuie să anunţe poliţia imediat ce observă acest lucru. Este important să nu aducă nicio modificare locului faptei, întrucât ar putea distruge posibilele urme lăsate de hoţi.  Atunci va fi mult mai dificilă identificarea acestora.

Mesaj important: pentru a sesiza un furt dintr-un autovehicul, sună la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila (tel. 0239/606.100) sau la Poliţia Municipiului Brăila (tel. 0239/616.000).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro