Mergi la conţinutul principal
Furau de toate: de la un seif cu bani, până la roți de cașcaval

Bande de hoți, la judecată

mai mulți inculpați acuzați de infracțiuni de furt calificat, comise pe bandă rulantă, au fost trimiși în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila • este vorba despre șase inculpați, cercetați în două dosare penale înregistrate pe rolul Judecătoriei Brăila • trei dintre inculpați sunt în arest preventiv • hoții au furat un seif plin cu bani dintr-o societate, dar au luat și bani din apartamente și firme, în care au intrat mascați, prin escaladarea ferestrelor de la balcon și forțarea ușilor • în "palmaresul" lor intră și roți de cașcaval din alimentară

 

Spărgătorii de apartamente și magazine s-au adunat în fața instanței. De la furtul unui seif plin cu bani dintr-o societate, până la furtul de roți de cașcaval din alimentară, hoțomanii care purtau și mască pentru a nu fi recunoscuți au fost pândiți de ghinion.

Ancheta efectuată de procurori ai Parchetului de de lângă Judecătoria Brăila a scos la iveală furturile comise în toamna anului trecut de două bande de hoți, fiecare formată din câte trei persoane. S-a dispus trimiterea în judecată față de șase inculpați, trei fiind în stare de arest preventiv, în două dosare penale, acestea fiind înregistrate pe rolul Judecătoriei Brăila.

 

Un seif ce conținea suma de 5.000 lei, sustras dintr-o societate

Prima bandă, cu trei inculpați, are pe listă mai multe infracțiuni de furt. Hoții au făcut ceva bani, dar acum au serios de plată.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul Cristian M.N. (nume postat pe site-ul instanței)

este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat (cinci fapte comise în perioada 7 septembrie 2023 – 12 noiembrie 2023). La rândul său, inculpatul  Valentin A.V. este cercetat tot în stare de arest preventiv pentru furt calificat (cinci infracțiuni comise în perioada 07 septembrie – 12 noiembrie 2023)

Al treilea inculpat, Marian V.I., este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat (două fapte comise în perioada 7 – 22 septembrie 2023).

După cum au stabilit anchetatorii, în perioada 07 – 20 septembrie, inculpații Cristian M.N., Marian V.I. și minorul Valentin V.A. au pătruns prin forțarea ușilor de acces și ferestrelor în locuința unui bărbat dintr-o localitate din județul Brăila și au sustras din interior mai multe bunuri. În perioada 17 – 22 septembrie 2023, inculpații au pătruns, tot prin forțarea ferestrelor și ușilor de acces, în locuința altui brăilean dintr-o localitate din județ și au sustras bunuri.

O lovitură de amploare a fost dată în noaptea de  8 spre 9 septembrie 2023. “Inculpatul M.N.C. și minorul V.A.V. au pătruns prin forțarea ferestrelor în incinta P.F.A. M.S. (n.r. - persoana fizică autorizată), dintr-o localitate din județul Brăila, de unde au sustras un seif ce conținea suma de 5.000 lei”, au precizat procurorii.

În noaptea de 01/02 noiembrie 2023, minorul Valentin și-a pus o mască, pentru a nu fi recunoscut, iar cu sprijinul numitului M.N. Cristian, a forțat ușa și a pătruns în incinta PFA-ului de unde fusese sustras seiful, iar din interior a mai sustras suma de 2.570 lei. “Inculpatul M.N.C., cu intenție, a sprijinit activitatea inculpatului minor, în sensul că l-a transportat pe acesta cu un moped la locul faptei și a asigurat paza”, au stabilit anchetatorii. 

În noaptea de 12 noiembrie 2023, în jurul 01.20, M.N. Cristian și inculpatul minor au pătruns prin efracție în incinta unei societăți comerciale din municipiul Brăila și au sustras o borsetă ce conținea suma de 25.000 de lei.

După cum v-am informat în edițiile anterioare ale cotidianului nostru, la data de 22 noiembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Secția 2 Poliție Rurală Brăila, au pus în executare mandate de aducere în urma cărora trei tineri au fost identificați în comuna Tichilești și în județul Ialomița și conduși la sediul Poliției. Polițiștii i-au reținut pe doi dintre tineri, de 16 și 18 ani, ambii din comuna Tichilești, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat (5 acte materiale) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. “În perioada 7 septembrie - 12 noiembrie , cei doi tineri reținuți, împreună cu un alt tânăr de 18 ani, din comuna Tichilești, bănuit de fapte de tăinuire, ar fi pătruns prin forțarea ușii sau ferestrei, în mai multe locuințe și societăți comerciale din municipiul Brăila și comuna Tichilești, de unde ar fi sustras 27.570 de lei, 2.200 de euro, un seif în care se aflau 5.000 de lei și bunuri în valoare de 9.200 de lei”, au precizat polițiștii, după reținerea inculpaților. Tânărul de 18 ani s-ar fi deplasat la locul faptei cu un moped, fără a avea permis de conducere.

Cei doi tineri reținuți au fost apoi arestați preventiv.

 

A doua bandă de hoți mascați. Au dat buzna în sala de jocuri și au furat bani și role de cașcaval din alimentară

O altă grupare formată din trei tineri acuzați de comiterea infracțiunilor de furt calificat a ajuns în fața instanței de judecată. Potrivit anchetatorilor, inculpatul Mihăiță P.A. a fost cercetat în stare de arest preventiv pentru tentativă la furt calificat (faptă comisă în noaptea de 8 spre 9 iulie 2023) și infracțiunea de furt calificat ( 10 acte materiale din perioada 29/30 septembrie 2023 și 14/15 noiembrie 2023).

Inculpatul Răzvan L. a fost cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat (fapta din noaptea de 06/07 noiembrie 2023), iar inculpatul Radu B. este cercetat tot în stare de libertate pentru complicitate la furt calificat (fapta din 10/11 octombrie 2023).

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 08/09 iulie 2023, în jurul orei 5.00, prin forțarea ușii de acces, Mihăiță P.A. a pătruns în sala de jocuri aparținând unei societăți comerciale din municipiul Brăila și a încercat să sustragă bunuri.

Dacă aici nu a avut noroc, în noaptea de 29 spre 30 septembrie 2023, prin spargerea unui geam și forțarea unei ferestre, inculpatul Mihăiță a pătruns într-un magazin alimentar din municipiul Brăila și a sustras suma de 80 de lei și două role de cașcaval, rezultând un prejudiciu total de 420 lei.

În noaptea de 10/11 octombrie 2023, în jurul orei 2.00, în baza unei înțelegeri anterioare, în timp ce Radu B. asigura paza locului faptei, inculpatul Mihăiță,  împreună cu o persoană necunoscută, zis Iulică, prin forțarea ușii de acces și fiind mascați pentru ascunderea fizionomiei, au pătruns într-un spațiu comercial din municipiul Brăila. Din interior au sustras bunuri în valoare de 13.000 lei.

În noaptea de 21/22 octombrie 2023, prin forțarea ușii de acces, Mihăiță a pătruns într-un chioșc alimentar din municipiul Brăila și a sustras suma de 270 lei. În noaptea de 26/27 octombrie 2023, în jurul orei 02.26, prin forțarea ușii de acces, Mihăiță P.A. a pătruns într-un alt spațiu comercial din municipiu și a încercat să sustragă bunuri. “Tot în aceeași noapte, în jurul orei 05.14, prin forțarea ușii de acces și fiind mascat pentru ascunderea fizionomiei, P.A.M. a pătruns într-un spațiu comercial din municipiul Brăila și a sustras suma de 200 lei, proveniți din încasările zilnice. În noaptea de 30/31 octombrie 2023, prin forțarea sistemelor de asigurare ale ușii de acces din spate, P.A.M. a încercat să sustragă bunuri dintr-un magazin alimentar din municipiul Brăila”, au stabilit anchetatorii.

 

A escaladat fereastra de la balcon și a pătruns în apartamentul unei femei

În octombrie și noiembrie, inculpatul Mihăiță a furat bunuri din apartamentul unei brăilence. Potrivit anchetatorilor, la sfârșitul lunii octombrie 2023, prin forțarea geamului și escaladarea ferestrei de la balcon, inculpatul  a pătruns în apartamentul persoanei vătămate I.C.  și a sustras mai multe bunuri în valoare de circa 5.000 lei. “În noaptea de 06/07 noiembrie 2023, în timp ce L.R. a asigurat paza locului faptei, inculpatul P.A.M. a forțat geamul și a escaladat ferestra de la balcon, a pătruns în apartamentul persoanei vătămate I.C. și a sustras mai multe bunuri în valoare de circa 10.000 lei”, au mai stabilit procurorii.

În noaptea de 10/11 noiembrie 2023, prin forțarea ferestrei, inculpatul Mihăiță P.A. a pătruns în punctul de lucru al unei societăți comerciale și a sustras bunuri în valoare de circa 400 lei. În noaptea de 14/15 noiembrie 2023, prin escaladarea gardului și forțarea ușii de acces, inculpatul a pătruns într-un imobil nelocuit din municipiul Brăila cu intenția de a sustrage bunuri.  

Mai departe, judecătorii vor stabili vinovăția inculpaților și pedepsele pe care le merită.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro