Mergi la conţinutul principal

Bandă de hoți la judecată

* procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpaților I. M. I., Ș. V., S. I., Ș. D. M. și Ș. L. F., pentru mai multe infracțiuni de furt calificat * indivizii au comis numeroase furturi din mașini parcate, imobile și societăți comerciale, prejudiciul fiind de aproximativ 100.000 lei * hoții cu vârste între 17 și 34 de ani au fost cercetați în stare de arest preventiv, aceștia fiind prinși de polițiști anul trecut, chiar în timp ce furau dintr-un garaj

 

Furturi fără număr. Cinci indivizi au dat năvală în garaje, imobile, societăți comerciale, dar și autoturisme parcate, de unde au furat bunuri și sume de bani.

Lista cu infracțiuni de furt este lungă, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria (P.J.) Brăila au dispus acum trimiterea în judecată a inculpaților I. M. I., Ș. V., S. I., Ș. D. M. și Ș. L. F. Prin furturile comise, hoții cu vârste între 17 și 34 de ani au creat un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei. Ei au fost cercetați în stare de arest preventiv, după ce au fost prinși anul trecut chiar în timp ce furau dintr-un garaj.

 

Cum au pătruns hoții în mașini și imobile. Au escaladat gardul și au furat tot ce au găsit

Un furt de amploare a fost comis în vara anului trecut, hoții intrând noaptea într-un imobil de unde au sustras scule și unelte în valoare de 7.000 lei, în primăvara anului trecut, aceștia reușind să sustragă din incinta unei societăți bunuri de aproape 40.000 lei.

Potrivit anchetatorilor, la data de 31 august 2020, în jurul orei 23.00, inculpatul I.M.I. a pătruns în autoturismul marca Skoda pe care persoana vătămată îl lăsase parcat pe o stradă din municipiul Brăila, cu scopul de a sustrage bunuri.

În noaptea de 15 spre 16 decembrie 2020, inculpatul I.M.I. a pătruns într-un autoturism marca Opel, parcat pe o stradă din municipiu, și care avea portiera stânga spate neasigurată, de unde a sustras suma de 780 lei.

Furturile au continuat și în 2021. La data de 21 ianuarie 2021, în jurul orei 9.00, inculpatul Ș.V. împreună cu o altă persoană (I.A.C.), au pătruns în curtea unui liceu din municipiu și au sustras două rame metalice de la o schelă dezafectată.

În perioada 11/12 mai 2021, Ș.V. împreună cu Ș.L.F., prin escaladarea gardului, au pătruns în curtea unui imobil din municipiu, proprietatea unei societăți comerciale, de unde au sustras mai multe bunuri, prejudiciul creat fiind în valoare de 39.000 lei. La data de 12 iunie 2021, în jurul orei 02.30, Ș.V. împreună cu cu Ș.L.F. și C.Ș.A., prin escaladarea gardului unui imobil din municipiu, au pătruns în curtea persoanei vătămate și au sustras o scară metalică, prejudiciul creat fiind în valoare de 1.000 lei. În luna iunie 2021, S.I. împreună cu Ș.V. și I.C.G., au escaladat gardul și au forțat o fereastră, reușind să pătrundă în alt imobil din municipiu, de unde au sustras bunuri în valoare de 3.000 lei. La data de 8 iulie 2021, în jurul orei 7.40, I.M.I. și S.C.A. au pătruns în curtea unei spălătorii din municipiu și au furat mai multe unelte. La data de 20 iulie 2021, I.M.I. a pătruns în autoturismul aflat pe o stradă din municipiu și care era neasigurat, de unde a sustras suma de 11.830 lei. La data de 30 august 2021, în jurul orei 02.30, Ș.V. împreună cu inculpatul I.M.I.  și S.I., prin escaladarea gardului, au pătruns în curtea altui imobil din municipiu și au sustras scule și unelte, provocând persoanei vătămate un prejudiciu în valoare de 7.000 lei”, au stabilit procurorii PJ Brăila.

Oricum, indivizii nu aveau de gând să se oprească, astfel că la data de 18 decembrie 2021, în cursul nopții, I.M.I. împreună cu Ș.V., S.I. și Ș.M.D. au pătruns în alt imobil din municipiu și au sustras bunuri în valoare de 4.000 lei.

Anul trecut, în apropierea sărbătorilor de iarnă, indivizii au decis să mai facă rost de niște bani. Astfel, la data de 20 decembrie 2021, în intervalul 4.00 - 6.20, I.M.I. împreună cu Ș.V. și Ș.M.D. au forțat lacătul de asigurare de la un garaj aflat în curtea interioară a unui bloc, iar din interior au sustras 4 roți auto cu anvelope, prejudiciul creat fiind de 1.500 de euro. În noaptea de 23 decembrie 2021, în jurul orei 3.20, inculpatul I.M.I., împreună cu Ș.V. și Ș.M.D. au fost depistați la scurt timp după ce au tăiat lacătul de asigurare al unui garaj amplasat în curtea interioară a unui bloc aflat pe Calea Călărașilor, cu intenția de a sustrage bunuri.

Potrivit anchetatorilor, inculpații I.M.I. , Ș.M.D. și S.I. au recunoscut și regretat săvârșirea faptelor, colaborând cu organele de cercetare penală, în timp ce inculpații Ș.V. și Ș.L.F. au refuzat să dea declarații.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, iar la jumătatea lunii martie, măsura arestului preventiv dispusă față de cei cinci inculpați a fost prelungită.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro