Mergi la conţinutul principal

Bancile au pus ochii pe valuta populatiei

Dobinzile sint principala arma a bancilor in batalia lor pentru a atrage banii populatiei. Criza de resurse financiare ieftine ce se manifesta de ceva vreme pe piata face ca bancile sa pluseze tot mai mult in contul dobinzilor platite pentru depozite. In ultima perioada, tinta multor jucatori este pe segmentul economisirii in valuta, acolo unde au efectuat principalele miscari de dobinzi.
Volksbank, Banca Romaneasca, Alpha Bank si Bancpost sint banci care platesc mai bine pentru depozitele in valuta. Cei de la Bancpost au miscat dobinda oferita pentru contul de economii Mega Cont, urcind-o la 4,5%. Produsul nu are limita inferioara de suma pentru care se plateste dobinda, iar retragerile si depunerile se pot realiza fara nici o restrictie, intocmai ca la un cont curent.
De asemenea, veniturile din dobinzi generate nu se impoziteaza. In atari conditii, calculele bancii arata ca dobinda de 4,5% este echivalenta uneia de 5,36% pentru un depozit la termen. In urma cu putin timp, Banca Romaneasca a urcat si ea cu pina la 1,3 puncte procentuale dobinzile la depozitele in euro. Astfel, banca plateste cu 4,6% depozitele in euro constituite pe o luna si cu 5,75% cele pe un an.
La inceputul saptaminii trecute, Alpha Bank a facut o miscare de majorare a dobinzilor, ce vizeaza majoritatea produselor de economisire, atit in lei, cit si in euro. Pentru moneda europeana, cresterile de dobinda sint de pina la 0,8 puncte procentuale, iar pentru lei, cu pina la doua puncte procentuale. Noile dobinzi pentru depozitele la termen ajung la 10,25% pentru lei si la 5,25% pentru euro, pentru perioade de constituire de 6 luni. La Alpha Progressive, produsul a carui dobinda creste lunar, nivelul acesteia ajunge la 9,8%, la ultima luna, pentru euro, de la 9% inainte, in timp ce pentru lei ultima luna are o dobinda de 17,25%. Pentru intervalul maximal al disponibilului, dobinda contului Alpha Premier ajunge la 9,50% pe an la lei, de la 9%, si 4,25% pe an la euro, de la 4%. Contul de economisire pentru copii Alpha Dreams in lei ofera dobinda de 10% pe an, cu 0,75 puncte procentuale mai mare si de 5,25% la cele in euro, cu 0,25 puncte procentuale mai mult.
Volksbank a oferit cele mai mari dobinzi din piata pentru economiile in moneda europeana, de 6,25%, in cadrul unei promotii, care insa s-a incheiat pe 25 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu