Mergi la conţinutul principal

Bancile au crescut dobinzile la depozite

Decizia Bancii Nationale a Romaniei de majorare a dobinzii de politica monetara, coroborata cu evolutia pietelor financiare internationale, au determinat bancile comerciale sa umble la dobinzile practicate la depozite. Printre cei care au facut primul pas pe linia majorarii bonificatiilor de dobinda se numara BCR, UniCredit Tiriac, Bancpost, Banca Transilvania, Alpha Bank sau OTP Bank, alte banci urmind sa ia, in scurt timp, decizii similare.
BCR a majorat dobinzile pentru depozitele in lei si euro cu niveluri de la 0,25 la 0,8 puncte procentuale. Noile dobinzi variaza intre 6,55% si 7,20%, in functie de scadenta depozitului (intre una si 12 luni) si valoarea acestuia. Banca ofera si depozite in lei pe trei ani, cu o dobinda variabila de 7,95%. La depozitele in euro pe un an, dobinda poate ajunge la 4,5%.
Cresteri de dobinzi atit pentru economiile in lei, cit si pentru cele in euro a operat si UniCredit Tiriac. Banca a majorat dobinzile pentru depozitele la termen ale populatiei in lei cu 0,5% si cu pina la 1,1% pentru euro. Astfel, dobinzile la lei urca de la 5,5% pentru depozitele constituite la o luna, la 6,5%, pentru cele la 12 luni, in timp ce dobinda anuala la depozitele in euro este cuprinsa intre 3% si 3,5%.
Alpha Bank a majorat dobinzile aferente produselor de economisire, atit pentru persoanele fizice, cit si pentru companii. In cazul produselor de economisire destinate companiilor, dobinzile au crescut cu pina la 0,5%, cea mai importanta crestere fiind facuta pentru depozitul la sase luni, pentru care dobinda anuala a ajuns la 7%. Pe segmentul pentru populatie, dobinzile anuale platite de Alpha Bank pentru depozitele atrase au urcat cu pina la un punct procentual, ajungind pina la 7,50%, pentru plasamentele facute pe trei luni.

Majorarile inceputului de februarie

De la inceputul lui februarie, si Bancpost a operat majorari ale dobinzilor la depozitele constituite in lei, sub incidenta acestei masuri intrind produsele Prim, Pas cu pas, Ronsmart si Start. Pe de alta parte, banca a redus dobinda, in unele cazuri, pentru economiile in valuta.
Banca Transilvania a urcat cu jumatate de punct procentual dobinda pentru depozitul constituit in euro pe 18 luni, pina la 5%. Volksbank a lansat un nou depozit in euro cu scadenta la 3 luni, cu o dobinda fixa de 5,25% pe an. Banca bonifica cu aceasta dobinda toate plasamentele efectuate pina la 15 martie curent si nu percepe nici un comision pentru operatiunile aferente.

Luni a "mutat" si OTP

OTP Bank a majorat, de luni, dobinzile pe care le plateste la depozitele la termen in lei si in euro ale populatiei cu o marja cuprinsa intre 0,25% si 1,25%, in functie de scadenta si de suma depusa.
Noile rate anuale ale dobinzilor platite la depozitele in lei sint cuprinse intre 6,25% si 8,25%, iar cele pentru depozitele in euro intre 3,50% si 4,25%, in functie de scadenta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro