Bancherii ne vin cu creditele la scara blocului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Bancherii ne vin cu creditele la scara blocului

Bancile au declansat atacul la baioneta, folosind cartierele ca tarimuri de lupta. Miza o constituie atragerea unui numar cit mai mare de clienti nu doar prin intermediul unor oferte generoase de produse bancare, ci si prin apropierea, la propriu, fata de ei.
Laboratoarele de marketing ale institutiilor financiare, beneficiind din belsug de o importanta infuzie de profesionalism occidental, au schimbat putin optica. In ultima perioada, bancile au abandonat ideea unei adevarate intreceri socialiste pe tarim imobiliar, concretizata in cladiri somptuoase din otel si sticla, situate cu predilectie in inima tirgului. Acum atentia este centrata pe sedii (agentii) micute, cochete, functionale, situate cit mai aproape de cetatean. Adica in cartiere. Ceea ce inseamna ca nu mai este nevoie sa mergi pina in centru, sa stai la coada la o multime de ghisee, sa-ti faci nervi, pentru o simpla alimentare de card, plata unei facturi la telefonul mobil sau pentru obtinerea unor informatii despre un credit. Acum cobori din bloc si intri in banca. Atit. Simplu si eficient.

CEC-ul sta cel mai bine

Intre bancile care activeaza la nivel de sucursala sau agentie pe piata braileana, CEC-ul are o situatie aparte. De ce? Urmasa Casei de Economii si Consemnatiuni comuniste, transformata de curind in banca cu acelasi nume, CEC-ul rebranduit, scuturat de metehnele birocratice transmise din perioada de pina in 1989, se bucura de o mostenire importanta. Si, totodata, un avantaj, in competitia cu celelalte banci. Dupa cum ne-a declarat directorul sucursalei judetene CEC Braila, Marius Iaru, CEC-ul dispune in prezent de 30 de unitati in judetul Braila. Este vorba despre 21 de agentii rurale, cite una in orasele Ianca, Faurei, Insuratei, o sucursala judeteana situata pe B-dul Independentei si 5 agentii in municipiu. Adica, in cartierul Viziru, la capatul liniei 4, in Bariera, linga Catedrala, in Piata Mare, linga libraria Panait Istrati, in cartierul Progesul, linga uzina Promex si pe Soseaua Buzaului, vizavi de scoala nr.2. Din cele 5 agentii de cartier, trei dispun si de bancomate, alte 3 ATM-uri fiind plasate in puncte vitale din oras.
CEC-ul nu se limiteaza insa doar la "mosteniri", mai cu seama ca se pregateste de privatizare. "Sintem interesati de zona strada Galati - Garii (strada G-ral Eremia Grigorescu), insa, pentru moment, n-am gasit o locatie corespunzatoare pentru deschiderea unei agentii CEC. Aceasta pina la finele anului in curs. Ulterior privatizarii, ramine de vazut care va fi optica noului proprietar", a precizat Marius Iaru.

La BCR se asteapta "planul Erste"

Un alt competitor, cel care a lansat de altfel strategia "sa mergem in cartiere si sa venim in intimpinarea clientilor si potentialilor clienti cu servicii pe placul lor si la preturi cit mai mici", este BCR.
Noua strategie a facut ca, in foarte scurt timp, la Braila, portofoliul BCR sa inglobeze 9 unitati - sucursala judeteana, sucursala Danubiu, Agentia "Panait Istrati" din soseaua Buzaului, Agentia Calarasi, situata in Bariera, in locul restaurantului Kirtanos, Agentia "Eremia Grigorescu, situata la intersectia B-dul Dorobantilor cu strada Victoriei, Agentia "1 Decembrie" din strada Transilvaniei, Agentia Darclee din Ansamblul Calarasi, precum si agentiile din localitatile Ianca si Viziru.
Cumpararea pachetului majoritar de actiuni al BCR de catre Erste Bank a facut ca extinderea numarului de agentii in municipiul Braila sa ia o pauza, desi se intentiona inaugurarea unei agentii si in zona Vidin - Brailita, o zona cam ocolita de banci. De asemenea, un alt proiect al BCR, infiintarea unor puncte in localitati cu peste 10.000 de locuitori, a fost intrerupt. "Ramine de vazut care sint proiectele de viitor ale Erste Bank. Pentru acest an, la Braila nu mai este prevazuta deschiderea vreunei agentii. In schimb, ne extindem reteaua de ATM-uri si ASV-uri. Un al doilea automat de schimb valutar va deveni functional, saptamina viitoare, la Agentia Panait Istrati, iar la farmaciile Hepites din cartierul Vidin si strada Scolilor vor functiona doua ATM-uri", ne-a declarat Elena Chirulescu, directorul comercial al sucursalei judetene BCR Braila, care a precizat ca aparatele respective se adauga celor 17 ATM-uri deja existente (unul in orasul Ianca si 17 in municipiu) si un ASV.

Target-ul BRD - 10 agentii

Foarte rapid si eficient se misca inspre cartiere BRD-Groupe Societe Generale. Banca functioneaza in momentul de fata la Braila cu 5 sedii, adica sucursala judeteana din Piata Traian, plus patru agentii - "Centrul Civic" de pe strada Unirii, Agentia Radu Negru de linga complexul Billa, Agentia "Danubius" de pe strada Scolilor si Agentia Viziru, situata la parterul blocului C1.
"Targetul nostru este insa deschiderea a 10 agentii", ne-a declarat Ionel Lazar, directorul sucursalei BRD Braila. El a nominalizat, de altfel, si zonele de interes vizate pentru viitoarele locatii. Vor fi deschise agentii pe Calea Calarasi, vizavi de Piata Concordiei, in Viziru, in vecinatatea Complexului Pistruiatul, pe strada 1 Decembrie la intersectie cu B-dul Dorobantilor, in zona Garii, la intersectia B-dul Dorobanti cu strada G-ral Eremia Grigorescu si in zona pietei agroalimentare.
Aceste realizari vor fi dublate de cele privind reteaua de ATM-uri. Daca in momentul de fata BRD dispune de 8 ATM-uri, 5 la sediile mentionate si 3 in alte locatii din municipiu, numarul acestora va creste la 14, din care 11 vor functiona la agentii.

BT si Raiffeisen mentin ritmul

Alte nume importante de pe piata bancara, Banca Transilvania si Raiffeisen Bank, urmeaza intr-un clasament neoficial al numarului de agentii deschise. Ambele dispun de cite trei agentii, in afara sucursalelor judetene, situate in zone importante ale municipiului din punct de vedere comercial. Astfel, Banca Transilvania a deschis agentiile Concordia, Piata Mare si Viziru, iar Raiffeisen are deschise unitati pe Calea Calarasilor, strada 1 decembrie si Piata Dorobanti. Noii veniti la Braila, Pireus Bank si Volksbank se inscriu pe aceleasi coordonate. Cele doua banci au optat pentru zona strada Scolilor, unde si-au deschis sucursale, renuntind din start la ideea unei locatii in plin centrul orasului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro