Mergi la conţinutul principal

"Balcescu" domina in lotul judetean pentru olimpiada de limba romana

Simbata, s-a desfasurat faza judeteana a olimpiadei de limba si literatura romana, la Scoala "Mihai Eminescu. Au participat elevi de la toate scolile brailene care au reusit sa obtina rezultate bune la faza locala. La clasa a VII-a, cele mai bune rezultate le-au obtinut: Miruna Danaila de la "Balcescu", prof. Adriana Bogatu, Ecaterina Damian de la "Murgoci", prof. Viorel Mortu, si Corina Zecovici de la "Al. I. Cuza", prof. Maria Frunza. La clasa a VIII-a, datorita rezultatelor bune obtinute s-au acordat mai multe premii. Corina Dabija de la Scoala "M. Eminescu" a luat premiul I, prof. Ana Coman, Alexandra Malinchi de la Scoala "Ion Creanga" a luat premiul II, prof. Carmen Vlad, iar premiul III l-au obtinut elevele: Petruta Chersunaru de la "Eminescu", prof. Evelina Dumitrascu, Ileana Marcu si Andra Toader, amandoua de la "Balcescu", prof. Marcel Ganea. La clasa a IX-a au fost doar doi premianti, Luciana Iancu de la "Balcescu", prof. Marcel Ganea, si Cristina Musat de la "Murgoci", prof. Silvia Lazar. La clasa a X-a au fost trei premianti: Mihaela Banciu de la "Balcescu" a luat premiul I, prof. Camelia Neacsu, Anca Negru a luat premiul II, iar Roxana Popescu a luat premiul III. Ambele sunt de la "Balcescu" si studiaza cu profesorul Marcel Ganea. Si la clasa a XI-a au fost doar trei premianti. Premiul I l-a obtinut Oana Dughengief de la "Murgoci", prof. Viorel Mortu, premiul II i-a revenit Tatianei Floricica , iar premiul III Anei Maria Stretcu, ambele de la "Balcescu", care studiaza cu profesorul Marcel Ganea. La clasa a XII-a, patru eleve au reusit sa obtina punctajele cele mai mari. Premiul I l-a luat Ioana Serban de la "Murgoci", prof. Daniel Kitu, tot premiul I a luat si Iuliana Manea de la "Balcescu", prof. Florentina Andronache, iar premiul III l-au obtinut elevele Camelia Bunea de la "Murgoci", prof. Tatiana Bercariu si Corina Mihalache de la "Iorga", prof. Laura Ion.
Lotul care va reprezenta Braila la faza nationala este format din elevele: Miruna Danaila - "Balcescu", Corina Dabija - "Mihai Eminescu", Luciana I. Iancu - "N. Balcescu", Mihaela Daniela C. Banciu - "Balcescu", Oana Alina M. Dughengief - "Gh. M. Murgoci", Iuliana Mara S. Manea - "Balcescu" si Ioana C. Serban - "Gh. M. Murgoci". Faza nationala se va desfasura la Oradea, in perioada 02 - 06 februarie. "Pentru etapa nationala elevii vor avea de pregatit atat proba scrisa individuala, cat si proba pe echipe, care va viza competente de comunicare orala pe baza sustinerii unor teme de cultura generala umanista. In acest an, ca urmare a unei noi metodologii de concurs, loturile nationale sunt formate din liceeni si din elevi ai claselor a VII-a si a VIII a", a precizat inspectorul de limba romana, Ana Maria Zlavog.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro