Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Badalan a facut plingere la Parchet impotriva lui Atanasiu

Fostul sef al Statului Major General, Eugen Badalan, a depus la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plingere impotriva ministrului Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, sub acuzatia de abuz in serviciu.
Plingerea s-ar referi la mai multe fapte legate de incheierea unor contracte intre Ministerul Apararii Nationale (MApN) si alt minister, precum si la rezultatele unor cercetari administrative.
Totodata, Badalan ar fi depus si mai multe acte olografe in sustinerea afirmatiilor sale.
Vineri, procurorul Dan Voinea, cel care s-a ocupat de ancheta in cazul ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, a dat solutia de neincepere a urmaririi penale in cazul plingerilor consilierului prezidential Adriana Saftoiu si deputatului PSD Eugen Bejinariu, decizia fiindu-i comunicata acestuia.
Adriana Saftoiu l-a dat in judecata pe Atanasiu pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei, dupa ce, la jumatatea lunii iulie, Teodor Atanasiu declara ca stie de la Directia de Informatii Militare ca aceasta da presei, "pe surse", informatii care sa-l discrediteze.
Tot impotriva lui Atanasiu a mai depus o plingere la Parchet deputatul PSD Eugen Bejinariu, care l-a acuzat de abuz in serviciu in chestiunea lobby-ului pe care serviciul secret al Armatei trebuia sa-l desfasoare pe linga parlamentari.
In 12 septembrie, presedintele Traian Basescu l-a suspendat din functie pe Teodor Atanasiu (PNL) in temeiul prevederilor articolului 100 alin. 1, art. 109 alin. 2 din Constitutie si al Legii privind responsabilitatea ministeriala, "pentru a indeparta orice suspiciune de influentare a anchetei, avind in vedere declansarea procedurii de urmarire penala".
Ulterior, Atanasiu a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa suspende decretul prezidential prin care a fost suspendat din functie, cererea sa fiind respinsa in 27 septembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii