Bacalaureatul se va da in noua centre de examinare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Bacalaureatul se va da in noua centre de examinare

Peste 3.000 de absolventi de liceu sustin, incepind de saptamina viitoare, examenul de bacalaureat. Ei vor fi repartizati in noua centre de examinare stabilite la: Centrul nr. 1 - Liceul de Arta, unde vor sustine examenul si absolventii de la Colegiul "Balcescu", Centrul nr. 2 - Colegiul "Murgoci", unde vor da examen si absolventii de la Colegiul Economic, Centrul nr. 3 - Grupul Scolar "Ana Aslan", unde se vor prezenta si candidati de la "Iorga" si "Perpessicius", Centrul nr. 4 - Liceul "Cerna", alaturi de care vor mai da examen tineri de la "Angelescu" Ianca si Insuratei, Centrul nr. 5 - Liceul "Sebastian", unde se vor prezenta si absolventi de la Grupul Scolar Agricol "Gh. K. Constantinescu", Centrul nr. 6 - Grupul Scolar "Panait Istrati", unde mai sint arondati si absolventii de la "Nenitescu" si "Oncescu" Ianca, Centrul nr. 7 - Grupul Scolar "Saligny", unde mai sint arondati candidati de la Liceul "P. S. Aurelian", Brancusi", Liceul Maxineni, Centrul nr. 8 - Grupul Scolar "Edmond Nicolau", unde vin si absolventii de la "Moisil" si Centrul nr. 9 - Grupul Scolar "Brancoveanu", unde mai sint repartizati candidati de la Liceul cu Program Sportiv si Grupul Scolar "Valsan" Faurei. La fiecare centru vor sustine examenul de bacalaureat in jur de 350 de candidati. Lucrarile scrise vor fi evaluate in doua centre zonale, unul la "Moisil" si celalalt la Colegiul Economic "Ion Ghica".

Peste doua zile incep probele orale ale bacalaureatului

Probele orale se vor desfasura saptamina viitoare, incepind de luni, 23 iunie, cu proba la limba si literatura romana, care va continua si pe 24 iunie. Pe 25 si 26 iunie probele orale continua cu limba moderna.
Examinarea se va realiza de catre doi profesori, in prezenta a cel putin trei candidati. Probele orale sint eliminatorii. Candidatii vor extrage un singur bilet, insa au dreptul la un al doilea, caz in care nota va fi scazuta cu un punct. Un candidat se considera "promovat" la proba orala daca a obtinut minimum nota finala cinci. Candidatul care a obtinut o nota sub cinci sau nu s-a prezentat la o proba orala este declarat "respins", respectiv "neprezentat" si nu mai participa la probele urmatoare. La probele orale si practice nu se admit contestatii, cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic - muzica.
Subiectele propuse de Ministerul Educatiei au fost supuse observatiilor cadrelor didactice inca din luna martie, aceasta operatiune fiind coordonata de Inspectoratele Scolare. Toate subiectele, pe discipline, au fost repartizate pe judete. Profesorii din judetul Braila au avut de analizat la Limba si literatura romana - SI, II, III, variantele 021 - 030, Literatura universala SI, II, III variantele 021 - 030, Limba engleza L1 - intensiv SII variantele 051 - 100, Matematica MT4 - trunchi comun IX - X, proba F SII variantele 001 - 050, Istorie - SI variantele 057 - 063, Geografie: Europa - Romania - Uniunea Europeana, clasa a XII-a, SIII variantele 051 - 100, Limba franceza L1 bilingv SI, II, III variantele 073 - 081, Limba rusa, proba F, programa 1A, L1, SI, II, III variantele 001 - 100, Fizica - optica SI, II, III variantele 001 - 020, Chimie anorganica, nivelul I si nivelul II SII variantele 001 - 050, Psihologie SI variantele 001 - 100, Tehnician analize produse alimentare varianta 2 SII variantele 001 - 100, Tehnician veterinar animale de companie varianta 1, SII variantele 001 - 100, Servicii: Marketingul afacerii si Mediul concurential SIII variantele 001 - 100.
Pentru aceste probe orale au fost elaborate si publicate pe site-ul Ministerului Educatiei modele de subiecte pentru disciplinele: limba engleza, limba franceza, limba germana moderna, limba si literatura romana.
Prima proba scrisa la limba si literatura romana va avea loc vineri, 27 iunie, iar marti, 1 iulie, se va da proba obligatorie a profilului, unde majoritatea candidatilor dau matematica, diferite niveluri. Cei de la profil uman sau vocational sustin proba D la istorie sau geografie. Pe 2 iulie se va da o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 3 iulie o alta proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 5 iulie, pina la ora 16.00, iar pina la ora 20.00 se vor putea depune contestatiile. Rezultatele finale se vor afla pe 9 iulie.
Candidatii proveniti din invatamintul de stat au dreptul sa sustina examenul fara taxa, de cel mult doua ori. Absolventii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obtinut media 10, primesc diploma de merit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro