Inspectorul şcolar general Viorel Botea a precizat că subiectele au fost descărcate fără probleme şi puse apoi la dispoziţia candidaţilor din cele opt centre de examinare: Colegiul "Bălcescu", Colegiul "Murgoci", Colegiul Economic "Ion Ghica", Gr. Şc. "Panait Istrati", Gr. Şc. "Gh. K. Constantinescu", Gr. Şc. "Saligny", Liceul "Perpessicius" şi Liceul "Sebastian". "Dorim ca examenul de bacalaureat să se desfăşoare corect şi eficient, dar exigenţa să nu depăşească măsura. Oricum, vom avea toleranţă zero faţă de copiat", a declarat inspectorul general Viorel Botea. Inspectorul de specialitate, prof. Adrian Simion, a precizat că subiectele primite de elevi au respectat structura cunoscută şi că au fost lucrate de elevi în clasă împreună cu profesorii. "Evaluarea a decurs corect, până acum cei mai mulţi candidaţi obţinând certificate de utilizatori experimentaţi, foarte puţini fiind de nivel mediu. Subiectele sunt frumoase, accesibile, textele fiind din toate categoriile: beletristice, publicistice, ştiinţifice. Pe bilete sunt doi itemi, clar formulaţi, care nu pun în dificultate candidaţii", a mai precizat inspectorul Adrian Simion.
Evaluările competenţelor lingvistice de exprimare orală în limba română vor continua şi azi, când vor intra în examen 837 de candidaţi, şi mâine, când vor mai rămâne de evaluat 109.
Bacalaureatul va continua cu evaluarea competenţelor digitale în perioada 13 - 17 iunie, iar competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională vor fi evaluate în perioada 20 - 23 iunie.
Probele scrise încep pe 27 iunie, cu limba şi literatura română, continuă pe 29 iunie cu proba obligatorie a profilului, matematică cu diferite grade de dificultate în funcţie de specializare sau istorie, iar pe 1 iulie se va da proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se vor afişa pe 3 iulie, contestaţiile se vor putea depune pe 4 iulie, iar rezultatele finale se afişează pe 8 iulie.
La bacalaureatul din acest an s-au înscris 2.703 candidaţi.