Bacalaureat torid, dar fericit | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Bacalaureat torid, dar fericit

Ieri a fost ultima zi a probei orale la limba si literatura romana. Ea a fost sustinuta de 2.601 candidati, ceilalti peste 300 din cei 2.979 avind echivalata proba orala de limba si literatura romana din alte sesiuni. Pina ieri, la ora 16.00, erau luati in evidente doar trei candidati picati, la centrul de examinare de la Grupul Scolar "Panait Istrati". Ei provin de la "Nenitescu", "Oncescu" Ianca, si "Istrati".
La centrul de examinare de la Colegiul "Balcescu", unde au fost repartizati candidatii de la "Balcescu", "Darclee" si "Sebastian", presedintele comisiei a avut o singura nemultumire, candidatii nu prea respectau ora de intrare in examen si se produceau unele intirzieri, insa in rest a considerat ca totul a fost bine, a spus conf. univ. dr. Dorin Condurache de la Universitatea "Asachi" Iasi. De asemenea, a spus ca profesorii din comisie nu au fost excesiv de exigenti, pretentiile lor fiind normale pentru absolventii de liceu. La centrul de examinare de la Liceul "Perpessicius", unde au fost repartizati elevi de la "Perpessicius", "Brancusi", "Valsan", "M. Basarab" si "C. Angelescu" Ianca, presedintele comisiei, prof. univ. dr. Doru Ciucescu de la Universitatea din Bacau, a spus, in gluma, ca nici un parinte nu a luat nici un profesor de git, ca examenul a fost linistit. "Avem un elev din seria curenta care a absentat si am inteles de la colegi ca e plecat in Italia. De asemenea, un alt candidat a solicitat ca pentru proba de limba engleza sa vina sa dea examenul cu o zi mai devreme. Am mai avut ceva probleme si cu faptul ca nu prea intelegeau ca trebuie sa lase mobilele, sepcile in alta incapere, ca in sala de examen trebuie sa intre doar cu pixul in dinti", a spus prof. univ. dr. Doru Ciucescu.

Unui elev i s-a facut rau din cauza emotiilor si a caldurii si a ajuns la spital

La "Edmond Nicolau", unde sustin examenul elevi de la"Nicolau", "Brancoveanu" si "Saligny", in jurul orei 11.00, s-a produs un eveniment nedorit. Unui elev i s-a facut rau in momentul in care s-a ridicat din ultima banca, unde isi redactase raspunsul, ca sa ajunga in fata comisiei. In cadere, din nefericire s-a lovit la cap. Profesorii au chemat imediat asistenta medicala. Aceasta i-a bandajat rana de la arcada si a spus sa se cheme Salvarea. A fost insotit de presedintele comisiei la Spital, unde a fost declarat in afara oricarui pericol si apt sa sustina examenul. Ca urmare, s-a intors in sala de examen, sub supravegherea mamei sale, si a reusit sa ia nota zece. "Din cite stiu este un elev foarte bun. Chiar daca nu ar fi putut sa se intoarca azi la examen, am fi constituit o comisie speciala a doua zi ca sa nu piarda bacalaureatul. Poate daca s-ar fi respectat sfaturile date mereu de profesori, sa nu vina nemincati la examen, sa se hidrateze, sa nu stea in caldura de afara, poate nu s-ar fi ajuns la aceasta problema", a spus inspectoarea Ana Maria Zlavog, membru in Comisia Judeteana de Bacalaureat. Vicepresedintele comisiei de bacalaureat, profesorul Sorin Cioroianu, a spus ca pentru toti candidatii care asteapta s-a pregatit o sala racoroasa, dar ei refuza sa astepte acolo. In privinta examinarilor nu am remarcat sa fie diferente mari intre comisiile de examinare".
La Centrul de la Colegiul "Murgoci", unde sint repartizati elevi de la"Murgoci" si "Ion Ghica", a plouat cu note maxime. Atunci cind un elev iesea cu nota 9,50 era suparare mare. Acelasi lucru se putea remarca si la candidatii de la "Balcescu". Presedintele comisei de la "Murgoci", conf. univ. dr. Gheorghe Doncescu, a spus ca din punct de vedere organizatoric nu au fost probleme, profesorii examinatori au fost cooperanti, s-au straduit sa ajute elevii sa ofere cel mai bun raspuns, insa a avut nemultumiri fata de programul informatic dupa care se desfasoara bacalaureatul.
La "Istrati", unde au sustinut examenul elevi de la "Istrati", "Moisil", "Nenitescu" si "Oncescu" Ianca, nu au fost probleme organizatorice sau de alta natura, a precizat vicepresedintele comisiei, prof. Cristina Anton. Si la "Iorga", unde au fost repartizati elevi de la "Iorga", Sportiv, "Aslan" si "P. S. Aurelian", a fost aceeasi situatie. Presedintele comisiei, inspectorul Catalin Canciu a apreciat ca exigenta profesorilor a fost normala, ca au examinat in favoarea candidatilor.
Astazi incepe proba orala la limba moderna, unde majoritatea candidatilor au optat pentru limba engleza. Aceasta proba va continua si miine. Pe 29 iunie incep probele scrise cu limba romana. Pe 3 iulie se va sustine proba obligatorie a profilului, pe 4 iulie proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 5 iulie se da proba scrisa sau practica la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 7 iulie, iar in aceeasi zi se vor depune si contestatiile. Acestea se vor rezolva intre 8 si 10 iulie, iar rezultatele finale se vor afisa pe 10 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro