Mergi la conţinutul principal

BAC-ul s-a încheiat! Candidații așteaptă acum rezultatele

* ieri s-a desfășurat ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării * un candidat care a încercat să copieze a fost eliminat din examen * afișarea primelor rezultate este programată luni, 27 iunie

 

“În sfârșit, începe vacanța!”. Asta a declarat un candidat după ce a ieșit ieri de la ultima probă a Bacalaureatului, fericit că “stresul” s-a încheiat. Absolvenții au susținut miercuri proba la alegere a profilului și specializării, unde au putut opta între disciplinele Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, la această probă au fost așteptați 1.493 candidați din promoția curentă și promoțiile anterioare, din care doar 22 au absentat iar un candidat a fost eliminat din examen după ce a încercat să copieze. Acesta nu va mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. El este cel de-al doilea candidat eliminat din BAC la Brăila, după ce marți, la proba de Matematică, un alt absolvent a fost prins când încerca să copieze.

Revenind la proba la alegere a profilului și specializării, precizăm că cei mai mulți absolvenți au ales să susțină proba la Geografie (476 candidați), Logică și argumentare (194 candidați) și Fizică (128 cadidați).

În total, la această sesiune a examenului s-au înscris 1.593 candidați din Brăila, 1.427 din promoția curentă (2022) și 166 din promoțiile anterioare. Probele s-au desfășurat în cinci centre și anume: Colegiul Național “Nicolae Bălcescu”, Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”, Colegiul Național Pedagogic “D. P. Perpessicius”, Liceul cu Program Sportiv Brăila și Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” Brăila.

Acum că au “scăpat” de probele scrise, absolvenții așteaptă rezultatele, care se vor afișa luni, 27 iunie. În aceeași zi, candidații nemulțumiți de note vor putea depune contestații, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Ulterior, după soluționarea contestațiilor, rezultatelor finale se vor  publica vineri, 1 iulie.

 

76,75%, rata de promovare la BAC în 2021

Anul trecut, după afișarea rezultatelor finale, rata de promovare a examenului național de Bacalaureat 2021 pentru județul Brăila a fost de 76,75%, mai mare decât în sesiunea iunie-iulie 2020 (71,4%). Anul trecut, rata de promovare pentru promoția 2020-2021 a fost de 83,15%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați a fost de 32,51%.

O singură medie de 10 s-a obținut anul trecut la Bacalaureat, campion la “examenul maturității” fiind un absolvent al  Liceului de Arte “Hariclea Darclee”.

În ceea ce privește promovabilitatea pe licee, anul trecut, doar la Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgoci” s-a înregistrează o rată de promovare de 100%. Pe locul doi s-a aflat Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” – 97,95%, pe trei Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” – 96,84%, pe patru Colegiul Național Pedagogic ”Dumitru Panaitescu Perpessicius” – 95,65%, iar pe locul cinci Colegiul Național ”Ana Aslan” - 86,42%. La polul opus, cele mai mici procente s-au înregistrat la Liceul Tehologic ”Anghel Saligny” – 19,05%; Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” Măxineni – 18,18%; Liceul Tehnologic ”Panait Istrati”  – 18,18% și Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” – 15%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro