BAC 2018! Ultima probă scrisă la “examenul maturităţii” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

BAC 2018! Ultima probă scrisă la “examenul maturităţii”

• ieri, absolvenţii de liceu au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării,  testare la care au participat peste 1.500 de candidaţi • primele rezultate se afişează pe 4 iulie

 

S-a încheiat şi sesiunea de vară a examenului de bacalaureat! Absolvenţii de liceu au susţinut ieri ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, unde au putut opta pentru una din disciplinele geografie, fizică, chimie, biologie, informatică, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie.

După emoţiile de la română şi stresul de la matematică, ieri, după ce au ieşit din centrele de examen, tinerii au putut în sfârşit răsufla uşuraţi, bacalaureatul a ajuns la final. Însă greul nu a trecut încă, ei aşteptând acum rezultatele.

Bianca G: “Am dat proba la informatică şi a fost, poate, puţin mai dificilă decât mă aşteptam, dar a fost bine în general. Adică am încredere în ce am făcut. Oricum, mă bucur că s-a terminat acum aştept rezultatele şi cred că o să iau 9.50, deşi sper la mai mult de atât”.

Diana M: “Eu am dat la geografie. A fost destul de bine, în afară de subiectul III unde am avut un tabel pe care nu l-am mai întâlnit până acum, dar per total subiectul a fost destul de uşor şi accesibil pentru toată lumea. Am simţit că proba aceasta e cea mai avantajoasă pentru noi, fiind la alegere, şi abia aşteptam să vină ziua de azi. E posibil să iau o notă mare, la fel ca la română pentru că şi acolo m-am descurcat foarte bine. Mă bucur foarte mult că s-a terminat, dar în acelaşi timp mă gândesc şi la admitere pentru că vreau la Bucureşti, la Limbi Străine”.

Cristiana N: “La Logică grila nu a fost cea mai uşoară, dar a fost ok, au compesat în alte părţi. Eu zic că a fost bine. Nu a fost nimic în rest care să mă surprindă, cam ce s-a dat acum e maximul ce ni se putea da. Sunt în mare parte aceleaşi chestii şi variază puţin numai exerciţiile. E destul de sigur, nu prea aveau cu ce să te prindă. Consider că e cea mai avantajoasă probă pentru că e puţină teorie şi nu prea are cum să interpreteze profesorul corector. E pur şi simplu pe ce ştii. Mă simt uşurată acum că am terminat, a fost stresant, dar a trecut la fel de repede cum a venit”.

Luiza B: “Am dat la Fizică şi mie mi s-au părut subiectele ok, nu mi s-a părut nimic din afara ariei, adică din ce nu am făcut la şcoală. Poate la electricitate a fost puţin mai complicat, dar nu a fost nimic exagerat, nimic care să mă dea pe spate. Subiectele au fost de nivel mediu şi puteai să iei uşor notă de trecere. Acum mă simt extraordinar de bine. Am fost aşa de emoţionată şi de obosită zilele acestea, dar într-un fel e minunat”.

Candidaţii vor afla ce note au luat la bacalaureat pe 4 iulie, atunci când este programată afişarea primelor rezultate (până la ora 12.00). Tot în ziua respectivă, în intervalul orar 12,00-16,00, tinerii nemulţumiţi de note vor putea cere reevaluarea lucrărilor. În perioada 5- 8 iulie este programată rezolvarea contestaţiilor, iar pe 9 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, la proba la alegere s-au înscris 1.665 de candidaţi, 1.558 fiind prezenţi, 107 absenţi, adică o rată de participare de 93,57%. La proba obligatorie a profilului şi specializării prezenţa a fost de 94,34%, testarea fiind susţinută de 1553 de absolvenţi din cei 1.646 înscrişi. La proba de limba şi literatura română, desfăşurată pe 23 iunie, au participat 1.519 absolvenţi din totalul celor 1.606 înscrişi, respectiv 94,58%. 

Toate probele scrise ale examenului s-au desfăşurat în condiţii normale, fără să se înregistreze incidente sau tentative de fraudă.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat un absolvent de liceu trebuie să participe la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media testelor scrise să fie minim 6.

Anul trecut, promovabilitatea la Brăila a fost de 81,15%, judeţul nostru clasându-se pe locul 5 pe ţară.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro