Mergi la conţinutul principal

Bătrânul și câinele. Gest de mare omenie făcut de un pensionar brăilean

* din puținii săi bani, omul a făcut tot posibilul să salveze de la moarte un câine accidentat grav și abandonat, în zona Oprișenești * după ce a fost operat, patrupedul dă semne de recuperare și este plimbat aproape zilnic prin municipiu de salvatorul său

 

 

Un câine lup care merge cu greu, șchiopătând, poate fi văzut destul de des, plimbat în lesă de un brăilean în vârstă pe un traseu ce cuprinde bulevardul Independenței, Calea Călărașilor și faleza Dunării. Bietul animal, implorând milă din priviri, are deja o poveste tristă. „L-am salvat de la moarte , după ce în urmă cu câtva timp a fost accidentat grav și abandonat în zona Oprișenești”, ne-a declarat cu compasiune dl. P.D., actualmente pensionar care a lucrat peste 40  de ani, ca instalator, pe toate șantierele de construcții ale ICMJ-Concivia, ICOR Galați, Primărie, IJGCL , TCInd etc.

Iubitor de animale, dar ținute în curte, după cum ține să sublinieze, interlocutorul nostru ne-a mărturisit că din pensia lui mică, de doar 1.000 lei pe lună, a încercat să salveze câinele accidentat. ”Am cheltuit o pensie dar nu-mi pare rău. Țin să-i mulțumesc domnului doctor veterinar Marian Căpățână pentru operația făcută animalului și salvarea acestuia de la moarte. Ia uitați, are o cusătură de peste 20 centimetri. Acum, îl oblojesc și îi cumpăr medicamentele necesare. Ies cu el să-și revină cât de cât la mers, însă și eu și el suntem agresați și puși în pericol de haita de 4-5 câini din zona Palatului Telefoanelor care sunt hrăniți de taximetriști și se reped să muște câinii plimbați în lesă dar și pe mulți dintre oamenii ce trec prin zonă, pe la statuia Ecaterinei Teodoroiu, liceul Murgoci sau Direcția Agricolă. Degeaba am semnalat acest aspect Primăriei, fiindcă haita nu  este de nimeni deranjată. Așa-i la Brăila...”, ne-a mai spus pensionarul ce și-a asumat, din puținii săi bani, să îi ofere adăpost și să îngrijească acel câine pe care altcineva l-a lăsat să agonizeze în stradă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro