Bătrâni înşelaţi cu 700 lei de falşi angajaţi ai Primăriei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Atenţie!

Bătrâni înşelaţi cu 700 lei de falşi angajaţi ai Primăriei

oamenii au dat suma de bani unor necunoscuţi, care le-au bătut la uşă şi le-au spus că vor primi ajutor pentru reparaţii în gospodărie • era vorba despre nişte escroci, care au pozat în reprezentanţi ai Primăriei Brăila şi au profitat de naivitatea bătrânilor • poliţiştii revin cu recomandări

 

Bătrânii pică cel mai uşor în plasa escrocilor şi hoţilor, care le bat la uşă şi le promit cadouri, ajutoare sau diferite produse la preţuri promoţionale. Poliţiştii le recomandă oamenilor să nu mai deschidă uşa necunoscuţilor şi să nu dea crezare falselor promisiuni.

Cel mai recent exemplu este cel al unor octogenari din municipiul Brăila, care au dat suma suma de 700 lei unor necunoscuţi, despre care au crezut că sunt reprezentanţi ai Primăriei Brăila. Păgubiţii le-au relatat poliţiştilor că, în data de 23 februarie, în jurul prânzului, la domiciliul lor s-au prezentat doi bărbaţi, care le-au spus că instituţia pe care o reprezintă, adică Primăria Municipiului, îi poate sprijini financiar pentru înlocuirea sistemului de scurgere a apei din precipitaţii. Trebuie achitat însă un avans, astfel că bătrânii, fără a bănui ceva, le-au înmânat suma de 700 lei, falşilor angajaţi ai Primăriei. A doua zi, în urma unor discuţii cu vecinii, bătrânii şi-au dat seama că au fost păcăliţi şi au apelat la poliţie pentru identificarea escrocilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila transmite brăilenilor ca, pentru prevenirea unor astfel de înşelăciuni, să ţină cont de următoarele recomandări: să nu accepte imediat o ofertă ce pare tentantă şi de ultim moment; să verifice personal oferta de bunuri ori servicii, la instituţia sau firma în numele căreia este făcută; să solicite persoanelor care pretind că reprezintă diferite instituţii şi, pentru diferite motive, le cer bani, să le prezinte documentele de identitate şi pe cele care le atestă calitatea invocată; pentru orice sumă plătită, să solicite chitanţă; să nu înmâneze bani necunoscuţilor, ca avans pentru diferite lucrări sau cu titlu de impozit (pe diferite surse de venit ori “ajutoare”).

Poliţiştii reamintesc faptul că, acordarea de ajutoare băneşti din partea instituţiilor statului, se face în baza unei cereri, care trebuie să fie însoţită de documente doveditoare privind veniturile solicitantului sau ale familiei acestuia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro