Mergi la conţinutul principal

VIDEO Bătrână de 84 de ani rămasă fără adăpost în plină iarnă, din cauza unui incendiu

* locuința acesteia, din satul Cuza Vodă, a fost distrusă aproape în totalitate, în noaptea de joi spre vineri, cauza izbucnirii incendiului fiind, conform pompierilor, jarul căzut dintr-o sobă * din fericire, bătrâna a reușit să iasă la timp din casa curprinsă de flăcări

 

 

 

Casa unei bătrâne în vârstă de 84 de ani, din satul Cuza Vodă, a ars ca o torță, în noaptea de joi spre vineri. Pompierii Detașamentului 2 Brăila și cei din cadrul Gărzii de Intervenție Însurăței s-au deplasat la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar voluntarii din comuna Stăncuța au sărit și ei în ajutor cu o cisternă cu apă. Intervenția a început în jurul orei 3.00 dar, din păcate, în ciuda strădaniei pompierilor, casa construită din paiantă a fost distrusă aproape în totalitate. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost jarul dintr-o sobă, cu acumulare de căldură, căzut pe materiale combustibile. Singura veste bună este că proprietara în vârstă de 84 de ani a reușit să se evacueze până la sosirea forțelor de intervenție. Incendiul a fost lichidat la ora 7.30.

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire:

Înainte de utilizare este necesară curăţarea sobelor, hornurilor şi coşurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atenţie a acestora, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic faţă de materialele combustibile. Pe timpul exploatării, pardoselile combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat. De asemenea, se interzice aprinderea focului în sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzină, motorină, petrol etc.), utilizarea sobelor cu uşiţele focarelor şi cenuşarelor defecte sau fără acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraîncălzirea sobelor, depozitarea în încăperile în care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentruconsum, peste necesarul pentru 24 ore.

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit!”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro