Mergi la conţinutul principal
Aveţi grijă pe cine poftiţi în casă!

Bătrână de 77 de ani, jefuită în propriul apartament

• procurorii brăileni au trimis-o în judecată pe recidivista Gina Ioana Micnea, 27 de ani, deţinută în Penitenciarul Târguşorul Nou • ajutată de o altă infractoare, rămasă neidentificată, Gina s-a dat drept angajată a unui supermarket şi a profitat de bunăvoinţa unei bătrâne, căreia i-a sustras banii de pensie

 

Hoaţă din Vaslui anchetată şi trimisă în judecată pentru un furt comis la Brăila, în urmă cu mai bine de doi ani. Gina Ioana Micnea, în vârstă de 27 de ani, este în prezent deţinută în Penitenciarul Târguşorul Nou, pentru alte infracţiuni.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 14 septembrie 2016, brăileanca Nadia A., în vârstă de 77 de ani, văduvă, locatar pe strada Şcolilor, a fost la cumpărături în Piaţa Halelor, iar în jurul orei 14:00 s-a întors acasă, cu plasele de cumpărături în mâini. După ce a intrat în scara blocului, între etajele I şi II, bătrâna a fost acostată de două tinere care s-au oferit să o ajute să care sacoşele de cumpărături. Una dintre tinere, Gina Ioana Micnea, i-a cărat pensionarei sacoşa în care se afla un pepene de 10 kilograme, iar când au ajuns la etajul IV, unde se află apartamentul acesteia, i-a cerut un pahar cu apă. Metoda a mai fost folosită şi în alte cazuri şi a fost încununată de succes: bătrâna le-a primit de hoaţe în casă, invitând-o pe Gina în bucătărie, unde a servit-o cu apă. Procurorul de caz precizează:

“După ce a băut apă, Micnea Gina Ioana i-a prezentat persoanei vătămate un ecuson pe care era inscripţionat ... (numele unui supermarket brăilean - nr.r.) spunându-i, totodată, că este angajată a acestei firme şi că motivul pentru care se află în zonă îl reprezintă dorinţa de a ajuta persoane vârstnice (!) şi fără posibilităţi financiare prin oferirea, cu titlu gratuit, a unor produse alimentare şi de uz casnic. Cea de-a două tânără, rămasă neidentificată până în prezent, a adus mai multe produse cosmetice spre a-i fi prezentate persoanei vătămate. În tot acest timp, poşeta persoanei vătămate se afla în bucătărie, pe spătarul scaunului”.

În continuare, Gina Micnea i-a solicitat bătrânei să-i schimbe o bancnotă de 200 lei pentru că, vezi Doamne, intenţiona să-i ofere şi nişte bani. Crezând-o pe cuvânt, Nadia A. a scos din poşetă toţi banii pe care-i avea - aproximativ 900 lei în bancnote de 50, 10 şi 5 lei - precizând că doar ce  a primit pensia şi că are facturi de achitat. După ce gazda a pus înapoi poşeta, recudivista s-a oferit să o ducă în sufragerie, cu menţiunea că “nu ar vrea să se creadă că este vreo infractoare” (!).

Aşa se face că Micnea a plecat cu poşeta în sufragerie, timp în care complicea ei i-a distras atenţia victimei, prezentându-i produse cosmetice. La scurt timp, recidivista i-a făcut semn complicei, cum că “a rezolvat-o pe bătrână”, iar aceasta a strâns iute produsele. Cât ai clipi din ochi, infractoarele au părăsit apartamentul brăilencei care, după câteva minute, a constatat că i-a fost furată poşeta în care se aflau suma de 900 lei, cartea de identitate, telefonul mobil Samsung şi alte bunuri.

În aceeaşi zi, Nadia A. a sesizat poliţia. Pe 5 octombrie 2016, bătrâna jefuită în propriul apartament a recunoscut-o pe Gina Ioana Micnea dintr-un album foto pus la dispoziţie de poliţişti. Pe cea de-a doua hoaţă nu a putut-o identifica, însă recidivista a precizat că este o prietenă de-a sa, “Ali Sorina” din municipiul Galaţi. Oamenii legii au disjuns cercetările pentru a o identifica pe complice.

Gina Ioana Micnea a recunoscut acuzaţiile puse pe seama sa, mai ales că poliţiştii i-au găsit amprentele la faţa locului.

Cazul a fost preluat acum de instanţa de judecată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro