Mergi la conţinutul principal

Bătaie între pirande, cu furci şi bâte, la Şuţu

• analfabete şi fără ocupaţie, Luminiţa Ali şi Petruţa Mocanu au fost anchetate şi trimise în judecată pentru lovire sau alte violenţe • în februarie a.c., cele două femei au atacat-o pe Carmen Ali, din aceeaşi localitate şi i-au aplicat o corecţie cu furca şi bâta

 

Încăierare între femeile de etnie romă din comuna Suţeşti, finalizată cu dosar penal şi cu zile de îngrijiri medicale.

Astfel, zilele acestea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatelor Luminiţa Ali, în vârstă de 29 de ani, şi Petruţa Mocanu, de 25 de ani, domiciliate în localitatea Suţeşti, anchetate pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Cele două femei, care sunt rude, au lovit-o pe Carmen Ali, de asemenea de etnie romă, victima sesizând ulterior postul de poliţie comunal.

 

S-au înjurat, apoi s-au încăierat

Carmen Ali şi Luminiţa Ali locuiesc pe aceeaşi stradă din comuna Suţeşti, strada Trandafirilor, în imobile alăturate. Fiind vecine, dar nu şi rude, cele două femei de etnie romă s-au certat şi s-au înjurat de mai multe ori, ultima dispută aprinsă consumându-se în dimineaţa zilei de 1 februarie 2017, în jurul orei 7:30. Jumătate de oră mai târziu, precizează anchetatorii, Carmen a plecat de acasă cu intenţia de a face cumpărături la un magazin care se află amplasat pe aceeaşi stradă. Procurorul de caz precizează:

“Întrucât în cursul disputei avute mai devreme persoana vătămată îi adresase injurii, atunci când a văzut-o pe stradă, inculpata Ali Luminiţa s-a înarmat cu un băţ şi a ieşit din curte pentru a-i aplica o corecţie.  Astfel, persoana vătămată şi inculpata s-au angajat într-o nouă dispută, adresându-şi reciproc cuvinte şi expresii jignitoare în limba romani (ţigănească). Conflictul dintre cele două femei a fost perceput în mod nemijlocit de inculpata Mocanu Petruţa, care, la rândul său, s-a înarmat cu o furcă şi a ieşit pe stradă, în ajutorul inculpatei Ali Luminiţa, cu care se află în relaţii de rudenie, fiind nepoata acesteia.”

Cât ai clipi din ochi, Luminiţa şi Petruţa s-au năpustit asupra consătencei Carmen şi au început să o lovească în zona coapselor şi a picioarelor cu băţul şi cu furca. Luată pe nepregătite, victima a început să ţipe şi să plângă de durere, strigând totodată după ajutor, de vuia toată strada. În acel moment, un sătean binevoitor, Vasile J., a intervenit, cerându-le bătăuşelor să se potolească.

Luminiţa Ali şi Petruţa Mocanu au lăsat-o pe victimă în plata Domnului şi au plecat acasă, luând cu ele şi obiectele folosite în agresiune. În aceeaşi zi, Carmen Ali a depus plângere la Postul de Poliţie Suţeşti, solicitând anchetarea celor două femei de etnie romă pentru lovire sau alte violenţe.

Deşi fusese bătută cu sălbăticie, victima nu a solicitat ajutor medical şi nu s-a prezentat la vreo unitate medicală. Pe data de 2 februarie 2017, însă, Carmen Ali s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Brăila, unde a fost examinată de medici şi unde i s-a eliberat un certificat medico-legal. Potrivit actului emis de SML, femeia a avut nevoie de 2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Pe parcursul urmăririi penale, anchetatorii le-au cerut inculpatelor să predea băţul şi furca folosite în agresiune, fiind corpuri delicte. Acestea nu s-au conformat, afirmând că băţul a fost pus pe foc, iar furca s-a pierdut în zona platformei de gunoi a comunei.

Cazul a fost preluat, zilele acestea, de magistraţii Judecătoriei Făurei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro