Mergi la conţinutul principal
Mâna ruptă şi 50 de zile de îngrijiri medicale

Bătaie în Piaţa Săracă, din pricina cireşelor

• o brăileancă a ajuns la spital cu mâna ruptă, după o altercaţie la sectorul Legume-Fructe • agresorul, în vârstă de 54 de ani, a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe • incidentul a pornit de la cireşele expuse pe tarabă, despre care partea vătămată a spus că sunt stricate

 

Final de anchetă în “dosarul cireşelor”, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Astfel, procurorul Gheorghe Velea a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Viorel Toader, în vârstă de 54 de ani, tâmplar de profesie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Potrivit dosarului penal, în iunie anul trecut, Toader a îmbrâncit-o pe o brăileancă în timp ce se aflau în Piaţa Săracă din municipiu, pe motiv că aceasta se arătase nemulţumită de cireşele pe care soţia inculpatului le oferea spre vânzare. Femeia s-a dezechilibrat şi a căzut pe caldarâm, suferind leziuni ce au necesitat nu mai puţin de 45-50 de zile de îngrijiri medicale.

 

“I-am reproşat faptul că avea expuse la vânzare cireşe stricate”

În ziua de 29 iunie 2016, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului Brăila a fost sesizat în legătură cu un incident petrecut în jurul orei 12:00, în zona tarabelor din Piaţa Săracă.

În ziua cu pricina, brăileanca Victoria S. venise la cumpărături împreună cu două prietene, Stana şi Georgeta. “Ajunse în sectorul Legume-Fructe, în dreptul unei tarabe, numita S. Victoria a făcut aprecieri faţă de preţul şi calitatea unor cireşe expuse la vânzare la taraba unei comerciante, T.C., lângă care se afla soţul acesteia, Toader Viorel. Întrucât vorbea pe un ton ridicat, Toader a intervenit, cerându-i să se îndepărteze. Între cei doi (Victoria S. şi Viorel Toader - n.r.) a avut loc o altercaţie în urma căreia bărbatul a îmbrâncit-o pe S. Victoria, care s-a dezechilibrat şi a căzut, suferind leziuni de au necesitat 45-50 de zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal nr. ... din 11.07.2016”, precizează procurorul de caz.

Audiată pe parcursul anchetei penale, victima a declarat că, în ziua respectivă, i-a reproşat unei comerciante din Piaţa Săracă faptul că “avea expuse la vânzare cireşe stricate”. Lângă vânzătoare se afla soţul acesteia, Toader Viorel, care a intervenit în discuţie, adresându-i injurii, a mai spus Victoria S. Partea vătămată le-a mai spus poliţiştilor că, la un moment dat, inculpatul a ieşit de după tarabă, s-a îndreptat către ea şi a îmbrâncit-o. Imediat după aceasta, femeia s-a dezechilibrat şi a căzut cu faţa în jos, prinzându-şi braţul drept sub corp.

După incident, Victoria S. a fost transportată cu ambulanţa la UPU - Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a primit îngrijiri medicale. Victima agresiunii din Piaţa Săracă a solicitat ulterior Serviciului de Medicină Legală eliberarea unui certificat medico-legal ce atestă că a avut nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale. Femeia cu mâna ruptă îi solicită inculpatului despăgubiri de 1.500 de lei.

Audiat pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Viorel Toader le-a spus anchetatorilor că, în acea zi, se afla împreună cu soţia sa, pe care o ajuta la tarabă, când şi-a făcut apariţia Victoria S. Potrivit lui Toader, femeia i-ar fi adresat injurii, motiv pentru care a ieşit de după tarabă, a prins-o de braţ şi a împins-o, ca să se îndepărteze, dar aceasta s-a dezechilibrat şi a căzut pe caldarâm.

Martorii audiaţi în “dosarul cireşelor” au confirmat declaraţiile persoanei vătămate, dar şi pe ale inculpatului Viorel Toader. Cazul se află acum pe rolul Judecătoriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro