Mergi la conţinutul principal

Bătălie mare pentru joburile de la Spitalul Judeţean

• nu mai puţin de 72 de candidaţi se vor “bate” pentru postul de infirmier debutant, iar alţi 41, pentru cele două posturi de garderobieri • concurenţa va fi aprigă şi în rândul asistenţilor medicali şi îngrijitorilor, unde s-au înscris sute de persoane • în total, SJU Brăila a scos la concurs aproape 70 de posturi

 

“Bătăie” pe locurile de muncă la stat! La începutul acestei luni, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a scos la concurs 68 de posturi, unitatea planificând angajări de asistenţi medicali generalişti, infirmiere, îngrijitoare curăţenie, tehnicieni, brancardieri la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), fiziokinetoterapeut, registratori medicali, liftieri, garderobieri, auditori, şoferi, zugravi şi lăcătuşi.

Sute de oameni au dorit să ocupe posturile oferite de cel mai mare angajator din judeţ şi şi-au depus dosarele în perioada 9-22 ianuarie. Potrivit listelor cu candidaţii care au trecut de selecţie, publicate pe site-ul spitalului, concurenţa va fi uriaşă pentru majoritatea locurilor oferite, în special în rândul asistenţilor medicali, infirmierelor, îngrijitoarelor şi garderobierilor.

 

Peste 150 de candidaţi pentru 31 de posturi de asistenţi medicali

Unitatea spitalicească a scos la concurs 31 de posturi pentru asistenţi medicali generalişti, după cum urmează: 8 posturi de asistenţi medicali debutanţi, 10 posturi de asistenţi medicali şi 13 posturi asistenţi medicali principali. Aproape 70 de persoane s-au înscris pentru posturile destinate debutanţilor, în final fiind acceptaţi să participe la concurs doar 58 de candidaţi. Aşadar, aici concurenţa va fi una serioasă, fiind peste 7 candidaţi/loc. “Bătălie” se va da şi pentru posturile de asistenţi medicali principali. Aici şi-au depus dosarele 84 de persoane, 71 fiind acceptate să participe la proba scrisă (peste 7 candidaţi/loc). Pentru posturile de asistenţi medicali principali au fost declaraţi “admişi” să participe la concurs 37 de candidaţi.

 

72 de persoane se “bat” pentru un post de infirmieră debutantă

SJU Brăila a scos la concurs un post de infirmieră debutantă, pentru acest post urmând să se dea cea mai “aprigă” luptă. Iar asta pentru că sunt 72 de candidaţi pentru un singur post. Pentru celelalte 12 posturi de infirmiere oferite de unitatea spitalicească s-au înscris şi au fost acceptate 25 de persoane.

Şi pentru cele 4 posturi de îngrijitoare curăţenie va fi o concurenţă uriaşă, aici fiind admişi să participe la concurs 112 candidaţi.

Foarte multe dosare s-au depus şi pentru cele 4 posturi de registratori medicali, mai exact 83, fiind acceptate 72. De un registrator medical este nevoie şi la UPU, iar pentru acest post vor concura 13 candidaţi.

Nici pentru singurul post de statistician medical debutant pentru Serviciul Evaluare şi Statistică Medicală “bătalia” nu va fi una uşoară, aici fiind admişi la concurs 12 candidaţi.

 

Concurenţă mare şi în rândul garderobierilor

Cu doar o simplă diplomă de bacalaureat sau diplomă de şcoală generală, fără să ai vechime, te puteai înscrie pentru cele două posturi vacante de garderobieri. Brăilenii au profitat de această “ofertă” şi s-au înscris în număr mare, fiind 41 de candidaţi acceptaţi la concurs.

O situaţie asemănătoare se găseşte şi în cazul postului de brancardier de la UPU, unde vor concura 24 de doritori. Pentru acest post candidaţii trebuie să aibă diplomă de şcoală generală, iar vechimea nu era necesară. Alţi şapte candidaţi îşi vor “disputa” postul de şofer oferit de SJU Brăila.

Unitatea sanitară a mai scos la concurs 3 posturi pentru liftieri la care s-au înscris şi au fost admişi 10 candidaţi. Condiţiile de participare au fost următoarele: diplomă de bacalaureat sau diplomă de şcoală generală, autorizaţie şi talon de vize eliberate de ISCIR, fără vechime.

Pentru restul posturilor scoase la concurs de Spitalul Judeţean situaţia se prezintă astfel: 1 post fiziokinetoterapeut - 5 candidaţi, 1 post auditor grad I - 7 candidaţi, tehnician - 6 candidaţi, 1 post  zugrav-vopsitor - 9 candidaţi, 1 post fochist - 12 candidaţi.

Toate concursurile se vor desfăşura la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Candidaţii vor susţine două probe: proba scrisă şi interviul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro