Mergi la conţinutul principal
Nistor riscă să piardă preşedinţia în favoarea lui Răzmeriţă

Bătălie în instanţă pe “cadavrul” UNPR

• fostul consilier judeţean Cosmin Răzmeriţă ne-a anunţat că Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat recent în speţa privind invalidarea congresului în urma căreia UNPR-iştii din tabăra care fuzionase cu PMP şi-au reluat funcţiile de conducere după ruptura de populari • deşi hotărârea mai poate fi atacată cu apel, Răzmeriţă consideră că războiul este ca şi câştigat şi că îi va lua locul ex-deputatului Marioara Nistor în fruntea partidului • Nistor nu a putut fi contactată pentru a-şi expune punctul de vedere

 

Agitaţie mare în rândul UNPR-iştilor, atât la Brăila, cât şi la nivel naţional, pe tema războiului dintre tabăra care a fost cândva pro-fuziune cu PMP versus cea anti-fuziune de la bun început. Pe scurt, fostul consilier judeţean Cosmin Răzmeriţă susţine că se apropie cu paşi repezi de a-i lua fotoliul de preşedinte al organizaţiei judeţene, ex-deputatului Marioara Nistor. Asta, după ce Tribunalul Bucureşti a luat, recent, decizia de a anula patru hotărâri care au rezultat în urma unei conferinţe naţionale organizate în 4 aprilie 2017, la Hotelul Caro din Bucureşti, de către tabăra UNPR-iştilor care fuseseră de acord cu fuziunea cu PMP-ul, la scurt timp după ruptura de partidul lui Traian Băsescu. În urma acestui congres Ion Răducan a fost ales preşedinte al UNPR la nivel naţional, iar Nistor a revenit pe fotoliul de şef al partidului la Brăila. Hotărârea Tribunalului Bucureşti mai poate fi încă atacată cu apel, însă Răzmeriţă consideră că războiul este aproape încheiat, deoarece tabăra sa, condusă de Marian Vasiliev, a primit câştig de cauză într-o primă instanţă.

“Acum ceva timp am fost aleşi pe funcţia de preşedinte, eu la nivel de Brăila, iar Marian Vasiliev la nivel naţional. A fost înscrisă treaba aceasta în registrul partidelor politice. Totul în regulă până aici. După aceea, doamna Nistor de la Brăila, cu alţii din ţară şi cu Ion Răducanu la centru, au făcut o conferinţă la Hotel Caro din Bucureşti şi au înregistrat-o în registrul partidelor politice (n.r. - în aprilie 2017). Noi am contestat chestiunea asta în instanţă şi tribunalul Bucureşti asta a dispus: ştergerea din registrul partidelor a alegerilor de la Caro, pentru că nu au fost ok. Urmează probabil apelul. Nu e definitivă, a fost doar pronunţarea. Dar e puţin probabil ca apelul să schimbe situaţia. Doamna Nistor spunea că am minţit. Uitaţi că nu am minţit şi a fost ok ce vă spuneam”, a declarat Răzmeriţă, considerând că el este preşedintele de drept al UNPR Brăila.

 

Dacă va câştiga partidul, Răzmeriţă susţine că va lăsa membrii să decidă rămânerea sau nu a lui Nistor în partid

Trebuie precizat că în luna noiembrie 2017 Marioara Nistor a fost aleasă preşedinte al organizaţiei brăilene a partidului, în cadrul unei conferinţe judeţene. Răzmeriţă consideră că acele alegeri nu au fundament, deoarece dacă tribunalul anulează conferinţa de la Bucureşti, se va dovedi că  fostul deputat, care trecuse la PMP pentru a candida la alegerile parlamentare, nu mai avea atunci statut de membru UNPR, pentru a putea accede pe acea poziţie.

“Organizaţia UNPR Brăila există! Sunt şi consilierii locali din judeţ, sunt şi organizaţii în judeţ. Problema a fost doar din punctul ăsta de vedere, că a existat această dispută. Doamna Nistor nu a vrut să accepte că eu am fost preşedinte şi s-a impus cumva în stilul ăsta care mie mi se pare un pic exagerat, ca să nu folosesc un alt fel de cuvânt. Important este ca situaţia să fie acceptată aşa cum este ea de fapt. UNPR-ul trebuie construit. Şi pentru treaba asta, ca să ne mobilizăm, trebuie să preiau din nou conducerea. Pentru că toate certurile astea au dus la neîncredere din partea membrilor, din partea alegătorilor şi trebuie să mai şi construim. Sediul şi oamenii cu adeziune nu sunt ai lui Cosmin Răzmeriţă. Sunt ai UNPR-ului. Or, partidul e acelaşi care a fost şi până acum. Nu putem să comparăm un partid politic cu un SRL, că nu îi pun numele meu. Eu doar am fost mandatat să gestionez situaţia la nivelul judeţului Brăila, să fac tot posibilul să aduc plusuri”, a mai adăugat Răzmeriţă, punctând că are susţinerea celor mai mulţi membri UNPR, ba mai mult, că odată lucrurile rezolvate mulţi dintre cei care au plecat s-ar putea întoarce în organizaţie.

Întrebat dacă are de gând să permită rămânerea în partid a ex-deputatului Marioara Nistor în contextul în care instanţa se va pronunţa definitiv în favoarea taberei sale, Răzmeriţă a precizat că lucrul acesta va fi stabilit în cadrul organizaţiei şi că nu va încerca să îşi impună vreun orgoliu. Cât despre sediul pe care Nistor l-a renovat, Răzmeriţă susţine că nu îl ia, ci că va rămâne al UNPR-ului, aşa cum a fost el acordat de Primărie.

Din păcate, în ciuda încercărilor repetate ale redactorilor “Obiectiv - Vocea Brăilei” de a o contacta pentru a-şi expune punctul de vedere în legătură cu acest subiect, ex-deputatul de Brăila Marioara Nistor nu a răspuns la telefon.

Precizăm că tabăra lui Marian Vasiliev şi a lui Răzmeriţă a atacat în instanţă şi fuziunea PMP-UNPR, iar aceştia susţin că deşi sunt 3 ani de când durează procesul, în cele din urmă vor avea câştig de cauză şi că fuziunea nu se va mai realiza niciodată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro