Bătălia pentru Steaua nu s-a încheiat în instanță | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Bătălia pentru Steaua nu s-a încheiat în instanță

FC Steaua a transmis, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, un mesaj al finanţatorului Gigi Becali, aflat în închisoare, că gruparea sa este în posesia palmaresului echipei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. „Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti a preluat de la Clubul Sportiv al Armatei, prin hotărâre judecătorească (statut), palmaresul, tradiţia, istoria şi culorile echipei de fotbal care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a preluat de la AFC Steaua Bucureşti, prin hotărâre judecătorească (statut), palmaresul, tradiţia, istoria şi culorile echipei de fotbal, fiind continuatoarea echipei de fotbal care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. Prin aceeaşi hotărâre judecătorească, s-a stabilit faptul că numele echipei este «Steaua Bucureşti». Pe tema preluării echipei de fotbal a fost deschis un dosar penal, iar după cercetările făcute în cadrul anchetei s-a decis neînceperea urmăririi penale. În urma discuţiilor apărute în spaţiul public cu privire la decizia ICCJ, este de precizat faptul că sigla (marca) nu are nicio legătura cu palmaresul, istoria, tradiţia şi culorile, care sunt ale clubului nostru prin hotărâre judecătorească (statut)", notează sursa citată.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.
Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
În ultima perioadă, atât FC Steaua, cât şi CSA susţin că se află în posesia palmaresului echipei de fotbal.

CNA dă înapoi

Pe de altă parte, Consiliul Național al Audiovizualului a explicat, într-un comunicat, că nu a luat o decizie de a interzice folosirea în programele audiovizuale a denumirii „Steaua București" în transmisiunile sportive radio-tv ale meciurilor de fotbal, așa cum a relatat presa, fiind vorba doar de o „corespondență" în acest sens. „Gazeta sporturilor" a relatat miercuri că CNA a trimis o notificare către televiziunile care transmit meciurile din România, prin care le interzice să folosească numele Steaua Bucuresti", cind se face referire la echipa de fotbal patronata de Gigi Becali. CNA le-a recomandat televiziunilor sa foloseasca numele de „FC Steaua SA", numele cu care echipa este înregistrată.
Televiziunile s-au conformat acestei decizii, iar în timpul meciului din semifinala Cupei Ligii, dintre Astra și Steaua, comentatorii de la posturile LookTV și DigiSport au folosit numele de „FC Steaua SA".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro