Mergi la conţinutul principal

Bătălia pentru copii

Familia Bodnariu și-a recuperat toți cei cinci copii, după o înțelegere între părinți și Municipalitatea Naustdal din Norvegia. „Vă mulțumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile și implicarea dumneavoastră!", a scris pastorul Cristian Ionescu, într-un comunicat postat pe site-ul www.bodnariufamily.org. Pastorul Bisericii Penticostale Elim din orașul american Chicago, a cerut ca familiei să i se respecte nevoia de intimitate, dat fiind că „urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească". Barnevernet, serviciul social norvegian pentru protecția copilului, îl redase familiei Bodnariu pe mezinul Ezekiel, ca urmare a deciziei unei instanțe judecătorești.
O dramă similară continuă însă, de data aceasta în Finlanda. O doctoriţă din Piatra Neamţ, stabilită de câţiva ani în această ţară nordică, a ajuns să trăiască un calvar. Mihaela Camelia Smicală susţine că statul finlandez i-a luat abuziv cei doi copii pe care aceasta îi are cu un cetăţean finlandez. Motivul ar fi că avea o relaţie prea strânsă cu copiii ei. Femeia este supărată că autorităţile române nu au făcut nimic pentru a o ajuta.
Coşmarul femeii a început anul trecut, pe 14 mai: fostul soţ a obţinut custodia totală a copiilor, după ce le-a spus autorităţilor finlandeze că ea ar plănui să fugă în România. A doua zi, cei doi copii, Mihail şi Maria, au fost smulşi din braţele mamei. Mihaela spune că a reuşit atunci să îşi recâştige copiii, dar de curând, micuţii, de 9, respectiv 10 ani, au fost din nou luaţi de autorităţi pe când se aflau la şcoală. Motivul, după cum susţine Mihaela, ar fi că avea o relaţie prea strânsă cu copiii ei, relatează TVR.
Mihaela spune că, de când i-au fost luaţi copiii, nu mai ştie nimic despre ei. Femeia acuză autorităţile române din Finlanda că până acum nu au făcut nimic pentru a o ajuta. Un ajutor ar putea veni totuşi din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului. Trebuie menţionat însă că orice solicitare nu are un caracter obligatoriu, ci rămâne la latitudinea autorităţilor finlandeze.
Fostele colege ale Cameliei Smicală de la Spitalul Judeţean Neamţ spun că o ştiu pe Camelia că fiind o mamă devotată care îşi iubeşte foarte mult copiii. Românca mai are o fată, de 15 ani, dintr-o relație anterioară.
În ultimii ani, copiii mai multor români stabiliţi în ţările nordice au fost luaţi de către autorităţi. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al familiei Bodnariu din Norvegia. Toate s-au izbit de sistemele legislative ale țărilor nordice, deosebit de categorice în această privință.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro