Bătălia pe proiecte. Dan Căpăţînă, candidat independent la CLM, vrea să pună Brăila pe harta competiţiilor sportive | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Bătălia pe proiecte. Dan Căpăţînă, candidat independent la CLM, vrea să pună Brăila pe harta competiţiilor sportive

• singurul candidat independent la CLM s-a înscris în campania ziarului “Obiectiv” cu un proiect pentru promovarea şi sprijinirea cluburilor sportive brăilene care vor să organizeze competiţii naţionale în oraşul nostru • în plus, Dan Căpăţînă îşi propune să reînvie Gala Sportului Brăilean

 

Dan Căpăţînă, singurul candidat independent pentru Consiliul Local Municipal Brăila de la aceste alegeri locale, s-a înscris în campania “Bătălia pe proiecte” a cotidianului “Obiectiv” cu un plan de sprijinire şi promovare a sportului şi cluburilor sportive brăilene. Antrenor de kickboxing cu performanţe notabile, Dan Căpăţînă susţine că are experienţa necesară organizării de evenimente sportive de amploare şi poate ajuta şi alte cluburi să găzduiască competiţii mari în oraşul nostru, lucru ce nu doar că va promova Brăila în lumea sportului românesc, dar va aduce şi mai mulţi bani la bugetul local din taxe şi impozite. De asemenea, în proiectul trimis, candidatul îşi propune să reînvie Gala Sportului Brăilean iar performanţele sportivilor din judeţul nostru să fie cunoscute şi recunoscute. În pus, acesta consideră că Gala va încuraja copii şi adulţi să participe la activităţi fizice recreative, dar şi să aleagă un stil de viaţă sănătos.

Reamintim că ziarul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a luat decizia de a relansa, începând cu 10 august, campania “Bătălia pe proiecte”. Mai multe detalii despre campania “Bătălia pe proiecte” găsiţi pe site-ul obiectivbr.ro.

Iată cum arată proiectul propus de Dan Căpăţînă, candidat independent la Consiliul Local Municipal Brăila:

 

Denumire proiect: Promovarea şi sprijinirea cluburilor sportive brăilene

 

Prezentare generală

În cariera mea de antrenor de kickbox, am participat la numeroase competiţii sportive naţionale şi internaţionale, alături de sportivi ai clubului pe care-l coordonez. De fiecare dată când păşeam într-o arenă sportivă, un gând reapărea în mintea mea: acela că, într-o zi, voi reuşi şi eu să organizez la Brăila o asemenea competiţie sportivă. Premiile şi cupele obţinute în alte judeţe şi ţări parcă mă «obligau» să arăt şi altora frumuseţile Brăilei şi locul de unde provin sportivii medaliaţi.

În anul 2018, visul meu a devenit realitate şi astfel am reuşit să organizez în municipiu, mai exact în Sala Polivalentă, primul campionat naţional de K1 şi prima Cupă de Kickbox a României la tatami. Totuşi, în spatele visului împlinit şi al succesului pe care l-a avut evenimentul, se ascund eforturi financiare incredibile: închirierea locaţiei, asigurarea serviciilor de cazare, masă şi transport pentru membrii Federaţiei şi arbitri, contractarea de servicii medicale, contractarea de servicii de pază şi protecţie, mobilier, cupe, medalii, diplome, tricouri etc. Toate acestea au fost posibile datorită sponsorizărilor provenite din mediul privat.

Evenimentul a fost foarte apreciat în lumea sportivă, fapt ce m-a determinat să iau în serios ideea organizării unui al doilea asemenea eveniment la Brăila, în cursul acestui an. Numai că, aşa cum bine ştiţi, din cauza pandemiei, toate competiţiile sportive au fost suspendate sau anulate. Pentru acest an, îmi propusesem să accesez fonduri nerambursabile de la autorităţile locale. Fonduri ce mi-ar fi fost de mare ajutor, pentru că ar fi degrevat bugetul alocat evenimentului de o sumă consistentă de bani. Aşa că, dată fiind candidatura mea ca independent pentru Consiliul Local Municipal, mi-am propus să vin în sprijinul cluburilor sportive brăilene care au intenţia de a organiza competiţii naţionale în Brăila, prin promovarea şi transparenţa procedurilor de a accesa aceste fonduri nerambursabile din bugetul local. Trebuie menţionat şi faptul că pot organiza competiţii naţionale şi cere sprijin financiar numai cluburile cu certificat de identitate sportivă şi care sunt înscrise în registrul sportiv al Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) şi, în acelaşi timp, să aparţină unei federaţii din cadrul MTS.

Totodată, un alt proiect pe care mi-am propus să-l realizez în calitate de consilier local municipal este acela al renaşterii Galei Sportului Brăilean. Această gală se organiza anual, însă pe lângă faptul că nu beneficia de promovarea cuvenită, iar prezenţa cluburilor sportive era scăzută, s-a luat decizia anulării acestui eveniment. Din punctul meu de vedere, Gala Sportului Brăilean trebuie să renască şi să capete o nouă imagine şi viziune.

 

Scop, obiective şi impact social

 

Încurajarea organizării competiţiilor naţionale la Brăila:

- Promovarea cluburilor sportive din municipiu pe toate canalele de comunicare;

- Sprijin financiar în organizarea de competiţii naţionale la Brăila;

- Promovarea Brăilei în lumea sportului românesc;

- Mai mulţi bani la bugetul local din taxe şi impozite;

 

Renaşterea Galei Sportului Brăilean:

- Cunoaşterea a cât mai multor ramuri sportive existente în Brăila;

- Încurajarea copiilor şi adulţilor de a alege un stil de viaţă sănătos;

- Îndemnarea copiilor şi adulţilor la activităţi fizice recreative;

- Creşterea numărului elevilor în fiecare club sportiv participant;

- Interes mai mare manifestat de iubitorii de sport.

 

Costuri

 

Încurajarea organizării competiţiilor naţionale la Brăila:

Pentru acest proiect, costurile variază în funcţie de natura competiţiei, de numărul de zile pe durata cărora se desfăşoară, de numărul de participanţi. Spre exemplu, pentru o competiţie sportivă ce se desfăşoară pe durata a două zile, organizatorul poate primi fonduri nerambursabile în cuantum de 10.000 lei, bani din care vor fi asigurate cazarea, masa şi transportul membrilor Federaţiei şi arbitrilor. Mai mult, trebuie menţionat faptul că Primăria Municipiului Brăila poate promova evenimentul în mass-media, ceea ce ar fi un sprijin enorm pentru cluburile organizatoare.

 

Renaşterea Galei Sportului Brăilean:

Gala Sportului Brăilean, în viziunea mea, ar trebui să se desfăşoare pe parcursul a 2 zile, pentru a aduna un număr cât mai mare de participanţi. Evenimentul poate fi organizat de Primăria Municipiului Brăila în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport şi, de ce nu, şi cu Consiliul Judeţean Brăila. Asta ar însemna un cost de aproximativ 20.000 lei.

 

Surse de finanţare

 

Încurajarea organizării competiţiilor naţionale la Brăila:

Fonduri nerambursabile acordate în baza Legii 69/2000 cu modificările şi completările ulterioare, art. 18^1, şi în baza Legii 350/2005 coroborat cu OM 140/2006 al ANS. Sau fonduri bugetare ale Municipalităţii prevăzute pentru structurile sportive - în baza Legii 69/2000 cu modificările şi completările ulterioare şi a Legii 215/2001.

 

Renaşterea Galei Sportului Brăilean:

Bugetul local prin hotărâre a Consiliului Local Municipal.

 

Cele două propuneri sunt realiste şi realizabile. Şi dacă privim lucrurile în amănunt, sunt proiecte ce vor avea un impact mare pentru promovarea Brăilei şi a sportului. Brăila poate deveni cunoscută pe plan sportiv la nivel naţional, iar fiecare vizitator nou sosit în Brăila este un câştig pentru oraş. În ceea ce priveşte activitatea mea în Consiliul Local Municipal, dacă voi obţine un mandat, vă asigur, stimaţi brăileni, că voi susţine alături de viitorii mei colegi orice iniţiativă ce are ca scop dezvoltarea municipiului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro