Bătălia pe proiecte. Chiriac, noi investiţii în infrastructură | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Bătălia pe proiecte. Chiriac, noi investiţii în infrastructură

• candidatul PSD Brăila pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, s-a înscris în campania “Bătălia pe proiecte” cu un prim punct legat de dezvoltarea infrastructurii judeţului • Chiriac ne-a transmis că acesta este doar un prim capitol dintr-o serie de cinci, pe care le va prezenta gradual, toate sub denumirea “Pentru Brăila tuturor”

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, candidatul PSD pentru aceeaşi funcţie la Alegerile Locale din 27 septembrie, s-a înscris în “Bătălia pe proiecte” cu un prim capitol din planul său general intitulat “Pentru Brăila tuturor”. Acesta a afirmat că proiectul său are în total cinci capitole, pe care le va prezenta pe rând, astfel că primul vizează dezvoltarea infrastructurii judeţului. Chiriac a ţinut să facă un scurt bilanţ al realizărilor sale de până acum, precizând că, dacă va mai obţine un mandat la conducerea CJ Brăila, are de gând să continue asfaltările, investind în noi proiecte din acest sector de activitate. Reamintim că “Obiectiv - Vocea Brăilei” a luat decizia de a relansa, începând cu 10 august, campania “Bătălia pe proiecte”. La fel ca şi la alegerile trecute, în încercarea de a schimba măcar un pic modul de a face politică la Brăila şi de a tempera “valul” de promisiuni deşarte specifice campaniilor electorale, le propunem cititorilor şi candidaţilor la Alegerile Locale din 2020, o platformă de dezbatere axată pe PROIECTE REALIZABILE. Termenul final până la care candidaţii ne pot trimite proiectele lor este 17 septembrie. Mai multe detalii despre campanie pe site-ul obiectivbr.ro

 

Încă de anul trecut am primit susţinerea colegilor de a candida pentru încă un mandat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila. Sunt de părere că atunci când ne asumăm să candidăm pentru o anumită funcţie, nu trebuie să ne asumăm numai titulatura acelei funcţii, ci şi obligaţiile şi responsabilităţile care ne revin, ori eu asta am făcut. Nu consider ca pentru a reuşi este nevoie să te impui. Este suficient să fii sincer şi deschis cu oamenii, să îi asculţi şi împreună să găsiţi cele mai bune şi viabile soluţii.

După 4 ani de mandat pot afirma că 99 % din obiective au fost atinse, ba mai mult, lista a fost suplimentată şi cu proiecte noi, la fel de importante. Totul printr-o comunicare foarte bună cu toţi factorii decidenţi.

Vin în faţa electoratului cu un program îndrăzneţ de dezvoltare al judeţului care să îmbine toate nevoile cetăţenilor, de la domenii sensibile precum sănătatea şi infrastructura, până la sport sau cultură, un program care vine în continuarea mandatului precedent.

Voi rămâne la fel de implicat şi, împreună cu echipa mea, voi depune toate eforturile necesare pentru a creşte vizibil calitatea vieţii locuitorilor judeţului.

Programul meu se numeşte “Pentru Brăila tuturor” şi este structurat pe 5 categorii de dezvoltare şi anume: infrastructură, sănătate, fonduri europene, cultură şi sport. Astăzi vă prezint prima categorie, şi anume infrastructura, urmând ca până pe data de 17 septembrie să vă transmit şi celelalte categorii.

 

Infrastructură - Drumuri bune în Judeţul Brăila

 

Investiţiile în proiecte de infrastructură sunt esenţiale pentru o creştere economică stabilă, pe termen lung. Efectele nu sunt doar economice, ci şi sociale. Fără drumuri şi infrastructură de calitate, economia şi calitatea vieţii cetăţenilor au de suferit. Ne-am propus încă de la început să îmbunătăţim acele zone care în 2016 erau considerate probleme pentru Brăila. Le-am vorbit brăilenilor la începutul mandatului de intenţia mea de a moderniza mare parte din infrastructura judeţeană. Am reuşit ca în 4 ani să atingem obiectivul propus - aproximativ 300 km de covor asfaltic, în condiţiile în care Consiliul Judeţean Brăila are în administrare 605 km de drum judeţean. La acestea se adaugă 400 de km de drum comunal modernizat şi străzi asfaltate, prin proiecte PNDL - promovate, susţinute şi semnate de mine -  sau prin proiecte de asociere cu Consiliul Judeţean Brăila (suma cheltuită până în momentul de faţă fiind de 102 milioane euro). În total, în judeţul Brăila, în perioada 2016-2020 s-au turnat 700 km de asfalt. Ca să vă faceţi o idee despre cât covor asfaltic s-a folosit vă scriu că distanţa între Brăila şi Timişoara este de 692 de kilometri.

 

Infrastructura 2016 - 2020 - aprox. 300 km de drum reabilitaţi

 

Suma totală: 10 milioane euro - buget propriu al Consiliului Judeţean Brăila:

- DJ202B, Movila Miresii - Ţepeş Vodă - 15 km;

- DJ202B, Latinu - Gurguieţi - Sihleanu - 9 km;

-DJ202B, Scortaru Nou - Gemenele - 5 km;

- DJ 202D, DJ202A - DJ202B - 0.9 km;

- DJ203, Galbenu - Jirlău - Făurei - Ulmu - Însurăţei - 49 km;

- DJ203A, Limita judeţului Buzău - Plăşoiu - 0.9 km;

- DJ203A, Vişani - Sătuc - Galbenu - 14 km;

- DJ203R, DJ211 - Lişcoteanca - 2 km;

- DJ211, DN2B - Bordei Verde - Lişcoteanca - Zăvoaia – Dudescu – Dudeşti -  23 km;

- DJ211A, Viziru - 0.7 km;

- DJ211B, Tătaru - Bărăganu - 5 km;

- DJ211C, Tătaru - Ciocile - 7 km;

- DJ211D, Florica - Colţea - 1,2 km;

- DJ212, Tufeşti - DJ212C - 3.1 km;

- DJ212, DN 21 - Chiscani - 5.5 km;

- DJ 212A, Brăila - Măraşu - 10 km;

- DJ221, Râmnicelu - Gemenele - Găvani - Romanu - 16 km;

- DJ221, Şuţeşti - Constantineşti - Râmnicelu - 11.5 km;

- DJ221B, Victoria - Mihai Bravu - 10 km;

- DJ255A, DN23 - Cotu Lung - 6 km;

- Modernizare infrastructură transport Gulianca - Ianca - Viziru (TEN-T) - 61 km (proiect semnat pe fonduri europene, lucrările au început, valoare proiect 20 milioane euro)

Urmează săptămâna aceasta:

- DJ211A, Viziru - Cuza Vodă - 6 km - tratament;

- DJ212, Cuza Vodă - Berteşti - Mihai Bravu - 19 km - tratament;

- DJ212A, Brăila - Măraşu - 7.3 km beton de ciment;

- Modernizare infrastructură transport Gropeni, Unirea, Silistraru - un proiect de 18,5 km de drum judeţean cu o valoare de aproape 10 milioane euro, finanţat pe Axa SUERD, proiect ce se află în faza de licitaţie.

În ceea ce priveşte lucrările de întreţinere pe drumurile judeţene în perioada 2016-2020 s-au efectuat astfel: plombări -113.725 mp, pietruiri - 36,5 km, marcaje longitudinale - 212.5 km, marcaje transversale - 576 mp, montat parapet metalic - 1688 ml, montat indicatoare rutiere - 895 buc.

 

Ce urmează

 

Planul meu de dezvoltare în următorii patru ani prevede continuarea modernizării infrastructurii rutiere cu asfaltarea a cel puţin 50 de km de drum judeţean anual şi, tot anual, alocarea sumei de minim 120 de miliarde de lei pentru a fi folosiţi în acest sens.  Totodată, împreună cu echipa mea, lucrăm deja la documentaţiile a trei proiecte de modernizare a infrastructurii pentru accesare fonduri europene, şi anume:

- DJ203R - Ulmu - Cireşu - Batogu - Ioneşti - Lişcoteanca - DN21 (36 km);

- DJ255A - DN 23 - DN 22 (16 km)

- DJ202D - Scorţaru Nou - DJ 202A (8 km).

Un rol important în întreţinerea proiectelor pe infrastructură îl are Serviciul de Utilitate Publică al Judeţului Brăila, înfiinţat în anul 2018, serviciu care a venit în întâmpinarea modernizării infrastructurii judeţene şi nu numai. Necesitatea înfiinţării acestuia a venit şi ca urmare a nevoii de a interveni rapid pe drumurile judeţene cu lucrări uşoare de genul: cosit vegetaţie, plombări, marcaje rutiere, deszăpezire, instalare indicatoare rutiere, combaterea poleiului, toaletarea pomilor afectaţi de vreme etc.  Serviciul de Utilitate Publică este la datorie, acolo unde situaţia o impune şi deserveşte tot judeţul Brăila. Vom continua dotarea acestei divizii cu utilaje şi vom reuşi să menţinem zicala “drumuri bune” în judeţul Brăila.

 

Chiriac ne-a transmis şi un link către o filmare video privind modul în care s-a dezvoltat infrastructura din judeţul Brăila în ultimii patru ani: https://www.facebook.com/100024827239265/videos/739260520244849/

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro