Mergi la conţinutul principal

Bătălia pe proiecte. Chiriac continuă susţinerea sportului local

• candidatul PSD la preşedinţia CJ Brăila, Francisk Chiriac, s-a înscris cu al patrulea deziderat în campania “Bătălia pe proiecte”: susţinerea sportului local • proiectul face parte din planul lui Chiriac pentru judeţ, intitulat “Pentru Brăila tuturor”

 

Francisk Chiriac, opţiunea PSD Brăila pentru conducerea Consiliului Judeţean, s-a înscris în “Bătălia pe proiecte” cu un al patrulea punct, parte din planul său general intitulat “Pentru Brăila tuturor”. Chiriac a subliniat că are de gând să continue susţinerea sportului local.

Reamintim că “Obiectiv - Vocea Brăilei” a luat decizia de a relansa, începând cu 10 august, campania “Bătălia pe proiecte”. La fel ca şi la alegerile trecute, în încercarea de a schimba măcar un pic modul de a face politică la Brăila şi de a tempera “valul” de promisiuni deşarte specifice campaniilor electorale, le propunem cititorilor şi candidaţilor la Alegerile Locale din 2020, o platformă de dezbatere axată pe PROIECTE REALIZABILE. Termenul final până la care candidaţii ne pot trimite proiectele lor este 17 septembrie. Mai multe detalii despre campanie pe site-ul obiectivbr.ro

 

Pentru sport, pentru sănătate şi pentru munca tuturor sportivilor brăileni voi continuă să susţin sportul local, aşa cum am făcut-o şi în perioada 2016-2020. De când mi-am asumat acest mandat, am fost preocupat de identificarea soluţiilor optime de dezvoltare a sportului local. Pentru că sunt oameni care fac performanţă şi în alte tipuri de sport, dar care se bucură de mai puţină susţinere şi sprijin, CJ Brăila şi-a îndreptat atenţia şi către box, volei, karate, înot, automobilism, sporturile care au fost finanţate prin Legea 69. În această perioadă s-a acordat sprijin financiar cluburilor sportive în valoare de peste 3 milioane de lei, pe lângă sprijinul pe care Consiliul Judeţean Brăila îl oferă anual echipei de handbal feminin - 3 milioane de lei/an.

 

Susţinerea sportului brăilean de masă şi de performanţă 2016-2019

 

Finanţarea echipei de handbal feminin HC Dunărea Brăila cu 3.000.000 lei anual. Peste 500.000 lei finanţare către echipa de fotbal Dacia Unirea Brăila pentru programul “Brăila - 100 de ani de tradiţie în fotbal”, 314.987,40 lei pentru programul “Fotbal juvenil brăilean - educaţie şi sport”, 225.115,20 lei pentru proiectul “Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean”. “Baschetul la Brăila - model în sport şi educaţie” al Asociaţiei Club Sportiv “Cuza Pirates” Brăila - 306.376 lei în anul 2019. ACS Cuza Sport Brăila, promovată din punct de vedere sportiv în Liga Naţională de baschet masculin în 2018, după un sezon în care a dominat de la cap la coadă campionatul Ligii 1, a primit o finanţare de 252.200 lei pentru proiectul “Baschetul din Brăila în Liga Naţională masculină şi campionatele de juniori” în anul 2019. Clubul “Vispo” Brăila a obţinut 69.201 lei pentru programul “Boxul, tradiţie şi continuitate”. Club Sport “Alexandru 2012” a luat 31.100 lei pentru “Selecţie şi performanţă în handbalul juvenil brăilean”. Finanţare de 19.220 lei a primit şi Asociaţia Club Sportiv “Hobby Auto-Sport” pentru programul sportiv “Organizarea de concursuri de Autoslalom (etapă judeţeană şi etapă naţională) şi participarea echipei Hobby Auto-Sport Brăila la două campionate naţionale ale FRAS pe 2019 şi premierea celor mai buni sportivi automobilişti pentru rezultatele obţinute în sezonul sportiv 2019 în campionatele naţionale”. Programul “Voleiul, leagăn al sportului brăilean” depus de ACS Sport Plus Brăila a primit din partea CJ Brăila suma de 48.277 lei în anul 2018 şi 85.995,31 în anul 2019. Clubul Sportiv Marţial Budo Brăila - Organizarea finalei Campionatului Naţional de Karate Tradiţional, Brăila, septembrie 2017 - 10.816,20 lei. Asociaţia “Clubul Sportiv Micii Campioni” Brăila - înotul - perseverenţă pentru performanţă - 9.850,50 lei.

În realizarea obiectivelor am reuşit colaborarea cu instituţii sportive reprezentative din zona handbalului, fotbalului şi baschetului, cu sportivi, şi antrenori care au primit sprijinul financiar de care au avut nevoie pentru continuarea sau dezvoltarea propriilor activităţi. Orice sport trebuie susţinut iar oamenii care fac asta, şi o fac din pură pasiune, trebuie sprijiniţi de către autorităţile locale, fie că vorbim de sporturile de echipă sau de sporturile individuale.

Campionatul European de box - U 22, eveniment la care au participat 196 de sportivi, din 31 de ţări, sub motto-ul “Boxul se întoarce acasă”, sprijinit de Consiliul Judeţean Brăila. Trofeul Carpaţi 2019 la handbal feminin pentru senioare, turneu amical organizat anual de Federaţia Română de Handbal, sprijinit de Consiliul Judeţean Brăila.

 

Finanţări noi pentru sport

 

Activităţile sportive vor ocupa un loc important în agenda mea şi în următorii patru ani. Voi continua  finanţarea handbalului feminin, aşa cum am făcut-o şi până acum şi voi privi cu acelaşi interes şi susţinere echipele participante în ligile naţionale. Evident, va fi asigurat buget consistent şi pentru celelalte ramuri sportive de masă, pentru a încuraja practicarea sportului şi formarea unui stil de viaţă favorabil sănătăţii. De asemenea, Consiliul Judeţean Brăila va sprijini iniţiativele al căror obiectiv este dezvoltarea infrastructurii sportive de interes local şi judeţean. În acelaşi timp, investiţiile pe linie sportivă în fiecare UAT din judeţ, vor fi în continuare susţinute de Consiliul Judeţean Brăila, atâta timp cât vor fi solicitări în acest sens. În continuare vom susţine şi sprijini organizarea acelor evenimente de interes local şi judeţean care au un rol în promovarea sportului, stimulează popularizarea modului de viaţă sănătos sau promovează judeţul nostru. Finanţarea sportului s-a desfăşurat după o dinamică ascendentă de la an la an şi nu vrem ca lucrurile să se oprească aici. Anul 2020 a adus o finanţare de peste 1 milion de lei pentru cluburile sportive brăilene care au depus proiect pe legea 69/2000.

Asociaţia Club Sportiv Dacia Unirea Brăila - Dacia Unirea Brăila - Fotbal, tradiţie, pasiune, viitor - 372.567 lei. Asociaţia Club Sportiv Cuza Pirates Brăila - Brăila joacă baschet - 330.016 lei. Club Sportiv Viitorul Ianca - Fotbal, prezent şi viitor - 278.350 lei. Asociaţia Club Sportiv Sport Plus Brăila - Continuitate în voleiul brăilean de performanţă - 51.645 lei.

Suntem aici şi avem datoria să îmbunătăţim şi să dăm o şansă sportului brăilean.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro