Mergi la conţinutul principal

Băsescu prezice o greşeală a procurorilor în cazul Ponta şi căderea guvernului

Acuzaţia de conflict de interese adusă de procurori premierului Victor Ponta este o exagerare, a afirmat vineri fostul preşedinte Traian Băsescu. „Nu sunt de acord cu abordarea procurorilor referitoare la conflictul de interese. Ca răsplată pentru afacerile din 2007-2008 să creezi conflictul de interese mi se pare o exagerare. Cel puţin în diagnosticul penal pus de conflict de interese. Pentru că au avut nişte afaceri în 2007-2008... Nu mi se pare că se poate poate forţa atât de mult definiţia conflictului de interese încât să ceri ridicarea imunităţii unui premier. Părerea mea este că nu va rezista într-o instanţă o astfel de acuzaţie. Eu cred că este corect să fie anchetaţi. Eu însumi am ridicat problema Ponta-Şova-Turceni (...) Pe mine mă îngrijorează puţin uşurinţa cu care poţi să faci să cadă un guvern. Forţezi o acuzaţie de conflict de interese, după care toată clasa politică cere demisia", a afirmat Băsescu la Gândul live, citat de Agerpres.
El consideră că pentru celelalte acuzaţii Ponta „trebuia să demisioneze automat".
„Dar asta, cu conflictul de interese, mi se pare forţat. În instanţă, această acuzaţie ar putea să cadă pentru că nu ştia Ponta în 2007-2008 şi nici Şova, că în 2012 ar putea să-l numească ministru. (...) Dacă aş fi fost prim-ministru, la momentul în care s-a formulat această acuzaţie, aş fi demisionat imediat şi aş fi zis: «Hai în instanţă!". Cred că a greşit aici, pentru cariera lui, pentru partid şi pentru credibilitatea Guvernului (...) Cred că Victor Ponta va pierde Guvernul, iar dacă va avea dosare consistente nu cred că acesta cu conflictul de interese va fi (n.r. printre ele)", a declarat Traian Băsescu.

„Văd o altă coaliţie"

Traian Băsescu a mai spus că, dacă Victor Ponta va avea în continuare „abordări ambigue, ca acum", atunci Gabriel Oprea va găsi motivul să îi spună că iese de la guvernare, fostul preşedinte adăugând că vede o altă coaliţie şi că, „dacă e în interes naţional, Oprea o va face". Acest lucru depinde de „atitudinea şi deciziile lui Victor Ponta", a adăugat fostul preşedinte. „Dacă Ponta decide să rămână Guvernul, atunci Oprea va rămâne. Dacă va avea însă în continuare abordări ambigue ca acum şi o să-l lase pe Oprea în continuare în ambiguitate... atunci Oprea va găsi motivul să-i spună că iese", a mai spus Băsescu. „Văd o altă coaliţie. Dacă e în interes naţional, Oprea o va face", a spus Băsescu râzând, la Gândul live.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro