Mergi la conţinutul principal

Bărbat devorat de câini la Albina

Scene de groază în apropiere de satul Albina, în aceeaşi zonă în care, cu o lună în urmă, a fost găsit trupul mutilat al brăilencei Petria Creţu, femeia de 55 de ani omorâtă cu cruzime şi aruncată la câini. Luni seară, a doua zi de Paşti, poliţiştii au fost sesizaţi în legătură cu existenţa unui cadavru desfigurat, sfâşiat de câini, vizavi de locul unde, pe 10 martie, a fost găsită femeia, în vecinătatea Drumului European 584. "Spre deosebire de primul caz, când existau semne evidente de violenţă - victima avea gâtul tăiat - în cazul bărbatului găsit mort am identificat doar muşcături, însă cauza exactă a morţii va fi stabilită de către medicul legist. Astăzi (22 aprilie - n.r.) a fost efectuată autopsierea cadavrului. Aşteptăm concluziile raportului medico-legal", ne-a precizat procurorul criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, care coordonează cercetările în acest caz.
Procurorul criminalist, care s-a arătat rezervat în declaraţii - pentru că cercetările sunt în faza de început - ne-a precizat că, în mod cert, victima a fost ucisă duminică seara, chiar în ziua de Paşti, fiind descoperită abia după 24 de ore, luni seară (21 aprilie). Bărbatul sfâşiat de animale a fost transportat, în aceeaşi noapte, la Morga Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila, fiind identificat la scurt timp. Este vorba de Stan Iavaz, în vârstă de 52 de ani, domiciliat în oraşul Însurăţei. Anchetatorii spun că, în mod cert, Iavaz a fost sfâşiat de aceeaşi câini care au mutilat-o pe brăileanca de 55 de ani, omorâtă în dimineaţa zile de 9 martie 2014 cu mai multe lovituri de cuţit, de un individ neideintificat până în prezent. Locul în care a fost găsit bărbatul se află vizavi (dincolo de DE 584) de locul în care a fost găsită Petria Creţu şi acest fapt nu reprezintă o simplă coincidenţă. Victima a fost găsită atât de târziu (după 24 de ore) pentru că, între timp, zona a fost acoperită de iarbă, cadavrul fiind observat cu greutate de pe şosea. În plus, fiind sărbătoare, prea puţini oameni au trecut prin zonă.
Surse judiciare ne-au precizat că, înainte de groaznica dispariţie, Stan Iavaz fusese luat cu o ambulanţă şi dus la spital, după ce suferise un banal accident (căzuse cu bicicleta). În ziua în care se presupune că a murit (duminică), echipajul aceleiaşi ambulanţe l-a văzut pe Iavaz mergând pe jos către Însurăţei, în apropierea zonei în care avea să fie găsit mort luni seară. Cei de pe ambulanţă intenţionau ca, la întoarcere, să-l ia cu ei, tocmai pentru că se afla departe de orice localitate, într-o zonă periculoasă, despre care mai mulţi martori oculari povestesc că e cutreierată de câini agresivi, însă nici urmă de pacient. Nimeni nu-şi explică ce l-a determinat pe bărbat să plece pe jos către casă, peste 45 de kilometri, după ce suferise un accident, fie el şi minor.
Stan Iavaz, sau ceea ce a mai rămas din el, avea să fie găsit luni seară, în jurul orei 19.00, poliţiştii declanşând ample cercetări la faţa locului, în condiţiile în care nu era exclusă posibilitatea unei noi crime cu autor necunoscut, ca în cazul Petria Creţu. Se bănuia, de asemenea, că ar fi putea fi vorba de victima unui accident rutier, devorată ulterior de animale. După ore de cercetări la faţa locului, poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi procurorul criminalist Mircea Ciutac au ajuns la concluzia că, spre deosebire de victima din martie, Iavaz nu a fost omorât şi aruncat la câini, mai degrabă a fost sfâşiat de viu, după ce a ajuns în zona blestemată.
Reamintim că în dimineaţa zilei de 9 martie 2014, trupul sfâşiat al brăilencei Petria Creţu, de 55 de ani, o femeie care obişnuia să ceară de pomană prin cimitire, a fost găsit la circa zece metri distanţă de Drumul European 584, între satele Albina şi Valea Cânepii, de doi jandarmi care se întorceau din serviciul de noapte. Cercetările ulterioare au relevat faptul că femeia a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuţit, gâtul fiindu-i secţionat cu brutalitate, şi apoi aruncată la câini. Crima s-a petrecut, după toate probabilităţile, în ziua de 9 martie, în jurul orei 4.00 dimineaţa, însă autorul nu a fost identificat. Ce anume căuta femeia în satul Albina nu se ştie, însă cu siguranţă că, înaintea morţii, fusese la o biserică sau cimitir, pentru că alături de cadavrul desfigurat oamenii legii au găsit o sacoşă cu câteva alimente primite de pomană. Victima a fost identificată, la scurt timp, după tatuajul "Sorin" de pe mână, pentru că nu avea acte de identitate. Cercetările au fost conduse, ca şi acum, de procurorul criminalist Mircea Ciutac, iar la faţa locului au fost prezenţi ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale, cei de la Ordine Publică, de la Laboratorul Criminalistic, precum şi medicul legist dr. Gina Ilie. Poliţiştii au folosit pentru cercetări şi celebrii câini de urmă. Surse judiciare ne-au precizat că, în momentul în care a fost făcută macabra descoperire, în apropiere de victimă se aflau câinii care-şi fac veacul în vecinătatea drumului european. Cazul a rămas înregistrat cu autor necunoscut. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro