Mergi la conţinutul principal

Bărbat decedat de 7 ani, amendat zilele trecute de Poliţia Locală Brăila

• contravenientul şi-ar fi scos, zilele trecute, maşina la vânzare în faţa unui bloc din municipiu şi nu a expus-o în locuri special amenajate în acest sens, potrivit procesului verbal de constatare întocmit de un poliţist local • amenda a sosit prin poştă, fiind primită de familia celui în cauză • fiul proprietarului a înlemnit, căci îşi ştia tatăl mort din vara lui 2011 • acesta îl acuză pe poliţistul local de neglijenţă, pentru că nu a făcut minime verificări • Poliţia Locală regretă eroarea

 

Dacă vă întrebaţi ce mai fac poliţiştii locali după ce li s-au mărit considerabil lefurile, avem un prim răspuns: unul dintre ei tocmai a amendat un om decedat de câţiva ani buni, pentru că a parcat o maşină scoasă la vânzare într-un loc neadecvat. Pare incredibil, dar s-a întâmplat în Brăila. În urmă cu câteva zile, un brăilean a primit prin poştă o amendă, cu confirmare de primire. Amenda fusese dată de Poliţia Locală Brăila, pe numele tatălui său, mort din data de 6 august 2011. Motivul? „Tănase Petrache (...) la data de 20.02.2018, ora 16, în mun. Brăila, pe strada Siretului, în dreptul blocului (...), în calitate de proprietar, avea pus la vînzare auto marca Daewoo Cielo cu număr de înmatriculare (...) pe domeniul public aparţinând municipiului Brăila, în alte locuri decât cele special amenajate în acest sens”, potrivit procesului verbal de constatare, întocmit de poliţistul local. Proprietarul maşinii, decedat aşa cum am mai precizat, a fost sancţionat contravenţional cu 500 lei, amenda minimă pentru această ilegalitate, stabilită prin hotărâre de Consiliu Local. La rubrica „Alte menţiuni”, poliţistul de la Locală a scris „(Proprietarul – n.r.) Nu este de faţă la întocmirea procesului verbal”. Procesul verbal de constatare a fost întocmit fără ca vreun martor să fie de faţă, potrivit aceluiaşi document.

Fiul celui sancţionat de poliţiştii locali s-a enervat la culme când a primit amenda acasă şi a postat procesul verbal pe Facebook, adăugându-i următoarea descriere: „Cât de incult poţi să fii...de fapt numai unii din Poliţia Locală Brăila pot face aşa ceva...să dai o amendă unei persoane decedate de aproape 7 ani fără să faci un minim de verificări??? (...) Dă-ţi demisia băiatule (referitor la agentul constatator – n.r.) că iei o căruţă de bani degeaba!”.

Contactat de reporterii noştri, tânărul ne-a povestit că, în urmă cu circa două luni, a dat spre folosinţă autoturismul în cauză unui amic. Maşina a fost parcată în faţa scării unde locuieşte prietenul respectiv, şi nicidecum scoasă la vânzare şi expusă în parcarea blocului, ne-a spus brăileanul. Acum, nu-i mai rămâne altceva de făcut decât să se ducă în instanţă pentru a obţine anularea amenzii. „Trebuie să merg în instanţă, totul pe timpul şi banii mei, ca să anulez procesul verbal de constatare, pentru că mi-a fost adus la cunoştinţă şi nu poate fi anulat de organul constatator. Asta, din cauza incompetenţei unuia care nu a făcut o verificare de 30 secunde. Poţi să dai amendă unei persoane decedate??? Nu! Făcea o minimă verificare şi aflau ce şi cum. Lasă să fie amenzi la număr!”, ne-a povestit tânărul, indignat de neglijenţa de care a dat dovadă agentul constatator de la Poliţia Locală Brăila.

«Regretăm eroarea. Amenda este nulă!»

De la Poliţia Locală ni s-a transmis că, într-adevăr, la mijloc este vorba despre o eroare, pe care instituţia o regretă. Ce s-a întâmplat de fapt? Agentul constatator a rugat dispecerul care era de serviciu în ziua respectivă să facă verificări, pentru a afla cine este proprietarul maşinii. Dispecerul a introdus datele necesare, iar în momentul în care a efectuat verificarea, nu a fost atent la faptul că în dreptul numelui proprietarului se menţionează că acesta este decedat. A transmis echipajului din teren doar numele şi adresa, fără a-i informa că proprietarul nu mai e printre noi, ci  trecuse în lumea celor veşnice de ani buni. În aceste condiţii, amenda este nulă, iar instituţia Poliţia Locală Brăila regretă această eroare făcută de lucrătorii săi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro