Mergi la conţinutul principal

Bărbat de 65 de ani decedat în urma unui incendiu ce a izbucnit în propria locuință din localitatea Colțea

* fiul acestuia a reușit să se evacueze până la sosirea forțelor de intervenție

 

 

 

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, din localitatea Colțea, comuna Roșiori a fost găsit decedat de către pompieri în urma unui incendiu ce a izbucnit în propria locuință. Marți, 16 ianuarie, la ora 00:10, Garda de intervenție Însurăței și Punctul de lucru Dudești au acționat cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Colțea, comuna Roșiori. În urma misiunii de căutare-salvare, în interiorul locuinței, a fost găsită o persoană de sex masculin în vârstă de 65 ani, decedată. Fiul proprietarului a reușit să se evacueze până la sosirea forțelor de intervenție. „A ars locuința construită din paiantă, cu o suprafață de cca. 80 mp. și bunurile din interior, în totalitate. Incendiul a fost observat și anunțat târziu de către un vecin. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură cu defecțiuni. Incendiul a fost lichidat la ora 03.10”, ne-au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” (ISU) Brăila.

Tot marți, la ora 03:00, Detașamentele 1 și 2 de pompieri Brăila au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință, unde nu locuia nimeni în momentul declanșării incendiului, situată pe str. Oltului din municipiu. Conform informațiilor date de pompieri, au ars bunurile din două camere de locuit și cca, 10 mp. de acoperiș din lemn acoperit cu tablă. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost acțiunea intenționată sau din culpă a unor persoane neidentificate de a genera incendiu.

Luni, 15 ianuarie, în intervalul orar 11:20 – 18:00, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit pentru stingerea a trei incendii la containere de colectare a gunoiului, două pe str. Industriei și unul pe str. Progresului din municipiul Brăila. „Au ars cca. 600 kg de gunoi și au fost distruse nouă pubele din plastic. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost acțiunea intenționată sau din culpă de a genera incendiu”, ne-au transmis reprezentanții ISU.

Pe lângă cele 5 incendii, în ultimele 24 ore, subunitățile inspectoratului au mai intervenit pentru acordarea primului ajutor medical.

 

Recomandările ISU pentru utilizarea mijloacelor de încălzire

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila, reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive, înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire.

Înainte de utilizare este necesară curăţarea sobelor, hornurilor şi coşurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atenţie a acestora, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic faţă de materialele combustibile.

Pe timpul exploatării pardoselile combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat.

De asemenea, se interzice aprinderea focului în sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzină, motorină, petrol etc.), utilizarea sobelor cu uşiţele focarelor şi cenuşarelor defecte sau fără acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraîncălzirea sobelor, depozitarea în încăperile în care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentruconsum, peste necesarul pentru 24 ore.

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit.

Pentru modul de comportare în diferite situații de urgență puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro, au transmis reprezentanții ISU.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro