Mergi la conţinutul principal

Bărbat acuzat de mărturie mincinoasă. A dat bani unui polițist pentru protecție

* procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.C., cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă * în iunie 2013, acesta a declarat că i-a remis numitului S.Ș. suma de 600 lei cu titlu de împrumut, însă a rezultat că banii au fost oferiți cu scopul de a-i fi protejate interesele de către lucrătorul de poliție

 

Trimis în fața instanței pentru mărturie mincinoasă. Un brăilean a dat bani unui polițist, însă a spus că era vorba despre un împrumut, numai că s-a stabilit în urma anchetei că banii au fost pentru a i se asigura o anumită protecție de către lucrătorul de poliție. Judecata este în curs.

După cum se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila, procurorul a dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.C. cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, faptă prevăzută de art. 273 Cod penal. Este vorba despre o faptă comisă în primăvara anului 2016.

Potrivit procurorului de caz, la data de 13 mai 2016, inculpatul a fost audiat în calitate de martor într-un dosar penal al Tribunalului Brăila. După cum au stabilit anchetatorii, acesta a făcut afirmații mincinoase cu privire la elementele esențiale al cauzei, respectiv a declarat că la data de 4 iunie 2013 i-a remis numitului S.Ș. suma de 600 lei cu titlu de împrumut. “Anterior, în cursul urmăririi penale și cu ocazia audierilor din februarie 2014 și septembrie 2014, precum și din mijloacele de probă administrate în cauza respectivă, a rezultat că suma de bani a fost emisă cu scopul de a-i fi protejate interese personale și ale societății de către lucrătorul de poliție. Acesta aspect s-a reținut și în hotărârea definitivă de condamnare pronunțată de Curtea de Apel Galați, inculpatul fiind astfel cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă”, au arătat procurorii PJ Brăila.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a colaborat cu organele de cercetare penală, dar nu a recunoscut fapta de care a fost acuzat. Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro