Mergi la conţinutul principal

Bărbaţii, mai norocoşi în găsirea unui loc de muncă decât femeile

Aproape 2.500 de brăileni aflaţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila s-au angajat în primele cinci luni ale anului 2015, potrivit datelor furnizate de AJOFM. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt bărbaţi, 69% din numărul total. Rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Brăila la data de 31 mai 2015 a fost de 6,67%, cu 0,23 puncte procentuale mai scăzută faţă de luna aprilie.
"Solicitanţii de loc de muncă au participat la următoarele măsuri active: informare, consiliere şi orientare profesională, servicii de medierea muncii, cursuri de formare profesională, completarea veniturilor salariale ale şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului, stimularea mobilităţii forţei de muncă, prime de încadrare pentru angajarea absolvenţilor. De asemenea, angajatorii au beneficiat de subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea şomerilor peste 45 ani, şomerilor care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, absolvenţilor din instituţii de învăţământ şi tinerilor cu risc de marginalizare socială", potrivit comunicatului emis de AJOFM.
Bărbaţii au fost mai norocoşi în "prinderea" unui loc de muncă, din cele 2.477 de persoane, 69% au fost de sex masculin. Tot din numărul total de persoane ocupate, 71% provin de la oraşe, iar cei mai mulţi proaspeţi angajaţi au peste 45 de ani.
În ceea ce priveşte studiile, mai mult de jumătate din numărul ocupaţilor au un nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional sau şcoală de arte şi meserii. La aceştia se adaugă 22,8% cu diplome de liceu şi 11,9% care au absolvit o facultate.
"În evidenţa AJOFM Brăila, la data de 31.05.2015, se aflau înregistraţi 8.766 şomeri, iar structura acestora pe niveluri de pregătire s-a prezentat, astfel: 85,2 % sunt şomeri cu nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii; 11,2 % cu nivel de pregătire liceal /postliceal şi 3,6 % cu nivel de pregătire universitar. Din totalul şomerilor aflaţi în evidenţa AJOFM Brăila, la data de 31.05.2015, femei sunt 3.170 (36,2 %), iar bărbaţi 5.596 (63,8 %); şomeri indemnizaţi sunt 1.084 (12,4 %) şi 7.682 (87,6 %) şomeri neindemnizaţi; şomeri din mediul rural 6.175 (70,4 %) şi 2.591 (29,6 %) din mediul urban", a precizat Monica Bratu, director executiv AJOFM Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro