Mergi la conţinutul principal

Bănel în dificultate... sau poate că nu?

* ziarele centrale scriu că fostul stelist a fugit din țară fiindcă avea datorii la cămătari după ce ar fi investit 300.000 de euro în echipa de fotbal CS Făurei * primarul orașului Făurei consideră uriașă suma vehiculată * fratele lui Bănel, Stănel Nicoliță, spune că se amuză pe seama unor astfel de articole apărute în presa centrală

 

În ultimele zile, în ziarele centrale au apărut o serie de articole referitoare la problemele majore cu care s-ar confrunta Bănel Nicoliță. Tema acestor știri o reprezintă faptul că fostul jucător stelist are datorii foarte mari, de sute de mii de euro, și că trebuie să returneze interlopilor aceste sume uriașe de bani. S-a mai scris că, într-un gest disperat, Bănel Nicoliță a încercat să se salveze fugind în SUA, iar mai apoi în Mexic. În aceste articole se mai spune că “Jardel”, așa cum îi spuneau apropiații când juca la Steaua și la echipa națională, ar fi băgat 300.000 de euro la CS Făurei, unde a fost la un moment dat manager, antrenor și finanțator. Și că implicarea la echipa la care a început să practice sportul rege, CS Făurei, l-a ținut multă vreme departe de familie, fapt ce a condus, printre alte inconveniente, și la divorțul de soția sa. “Fanatik” titrează că Bănel Nicoliță a scăpat printre urechile acului când a vrut să traverseze granița în Mexic și că doar condiția fizică l-a ajutat să scape cu bine.

Contactat telefonic, Stelian Nicoliță, fratele lui Bănel, a spus că se amuză de ceea ce citește în ziarele din țară și că fostul internațional stelist este într-adevăr plecat din România, undeva unde joacă fotbal și antrenează și o echipă de copii. Stelian nu a vrut să precizeze, totuși, unde s-ar afla fratele său.

Primarul orașului Făurei, Ionel Voinea, nu neagă faptul că Bănel Nicoliță a băgat bani la CS Făurei însă consideră că suma vehiculată de presă este prea mare.

Vestea că Bănel Nicoliță a fugit din țară de frica cămătarilor l-a luat prin surpridere pe antrenorul Ionel Iuga, cel care a lucrat cu jucătorul la Dacia Unirea, dar și în particular. Antrenor la Dacia Unirea, Ionel Iuga, în ciuda tuturor opreliștilor de atunci, i-a dat banderola de căpitan lui Nicoliță deși jucătorul avea doar 19 ani, iar în echipă erau fotbaliști valoroși.

 

Stelian Nicoliță: “Mă amuză ceea ce citesc”

Fratele lui Bănel Nicoliță, Stelian, cel care acum se ocupă de CS Făurei, a răspuns cu multă bunăvoință, pentru a înlătura toate suspiciunile.

“Bănel nu are datorii la nimeni. El este bine sănătos, este plecat din țară iar acolo joacă fotbal și antrenează o grupă de copii. Familia este bine. Chiar mă amuz când citesc tot felul de invenții ale presei centrale. Bănel este obișnuit să facă lucruri foarte bune și așa face în acest moment. Nu pot să spun unde este plecat, dar vă asigur că este bine”, ne-a declarat Stelian Nicoliță.

 

Ionel Voinea: “Nu neg că a adus bani, dar suma despre care se vorbește este uriașă

Primarul orașului Făurei spune că Nicoliță a băgat bani la echipă dar suma vehiculată, de 300.000 de euro, este prea mare. Acesta este de părere că, în cazul în care ar fi adus la club această sumă uriașă, s-ar fi reflectat în rezultatele echipei.

“Nu neg că a adus bani, dar suma despre care se vorbește este uriașă. Echipa CS Făurei a beneficiat an de an de cel puțin 2 miliarde de lei vechi. Am adus și câțiva sponsori. Să nu confundăm cheltuielile personale cu cele ale clubului. Sumele alocate contractelor de joc depuse la FRF au fost aduse de primăria Făurei și de sponsori. Dacă a mai avut și alte contracte, eu nu cunosc acest lucru. Eu știu doar despre sumele care erau pentru alocare de la buget. A cheltuit bani în anumite momente cu masa jucătorilor, cu mobilarea camerelor de la stadion, unde stăteau fotbaliștii vara. Dar nu putem vorbi despre 300.000 de euro. Da, este adevărat că Bănel și-a pierdut foarte mult timp la Făurei cu acest proiect și este posibil ca aceasta să fi fost o cauză a divorțului”, ne-a declarat telefonic Ionel Voinea.

 

Ionel Iuga: “M-a surprins această veste”

Vestea că Bănel Nicoliță ar fi pierdut tot ceea ce avea, bunuri realizate în cariera sa de fotbalist, ba chiar că în acest moment este fugit din țară pentru a scăpa de cămătari, l-a luat prin surprindere pe Ionel Iuga, antrenorul care în 2001, contrar părerilor mai marilor clubului Dacia Unirea de la acel moment, l-a investit căpitan de echipă. Fostului antrenor al lui “Jardel” nu-i vine să creadă ceea ce a citit în ziarele centrale de specialitate.

“M-a surprins această veste. Eu îl știu pe Bănel cum era când îl antrenam, era un caracter deosebit. Țineam la el ca la copilul meu. Era un băiat educat la acea vreme. Cu toate că cei din conducerea clubului nu erau de acord, eu am decis în 2001 să-i dau banderola de căpitan la Dacia Unirea, deși în echipă erau fotbaliști care trecuseră și prin prima ligă. Și nu m-a dezamăgit. Parcă nu-mi vine să cred ceea ce se scrie acum despre el. Dacă o fi așa, realmente îmi pare rău”, ne-a spus Ionel Iuga.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro