Mergi la conţinutul principal

Băi tată, băi!

Trec impasibili pe lângă noi şi bolborosesc ceva acolo, se ceartă cu personaje imaginare, dau replici, îi pun la punct pe cei cu care poartă un dialog în mintea lor. Aparent sunt inofensivi, căci ei au treaba lor, au „problemele" lor de rezolvat, nu au timp să intre în discuţii, în clinciuri cu oamenii reali din faţa lor. Nu, ei au ceva de împărţit cu Fata Morgana, cu Sfântul Duh, cu cineva care nu se află de faţă. Dar nu se ştie când acestor persoane o să le fileze brusc lampa şi o să le căşuneze pe un nene care îşi vede de treaba lui.
Cazul lui Stan Ştefan, 29 de ani, care cum vede un copil orfan pe stradă sare ca ars şi susţine că este copilul lui, este reprezentativ în acest sens. Individul se proclamă tată, deşi, dacă e să mă întrebaţi pe mine, cred că e virgin cu acte-n regulă. Mai grav este că acest Stan pune pe jar autorităţile locale tot reclamând ba că e tatăl copilului X, ba că băieţelul Y este opera lui. Cei de la Direcţia Copilului sunt în pragul unei crize de nervi. Mare lucru să nu ia vreo tigaie peste bot dacă o să continue cu aceste acte de hărţuire.
Te apucă râsul când îl auzi pe Stan Ştefan afirmând că nu ştiu care băiat aflat în plasament este copilul său, deşi, dacă povestea ar fi veridică, el ar fi avut doar 15 ani la momentul procreării. Te pomeneşti că nenea Ştefan Stan era vreun Brad Pitt plus George Clooney, la pătrat, de reuşea, la numai 15 ani, să convingă femeile să îşi dea chiloţii jos.
Problema este ce facem cu astfel de „glumeţi"? Stăm cu mâinile în sân şi ne limităm doar să facem mişto de ei în ziare? Nu vedeţi că autorităţile, în loc să rezolve situaţia, se simt şi ele ameninţate, terorizate de acest individ aparent calm? Nu zic acum că ar trebui dată nu ştiu ce lege prin care astfel de personaje să fie legate de pat (departe de mine ideea asta), dar cumva ar trebui să existe o portiţă prin care aceştia să poată fi supuşi unui control psihiatric. Nu de alta, dar dacă ei suferă de o boală psihică şi nu se tratează la timp, peste câţiva ani o să li se pară că îl văd pe Satana pe stradă şi o să bage cuţitul într-un om nevinovat, convinşi fiind că acesta este Necuratul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro