Mergi la conţinutul principal

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul crimei de la Gradiștea

Cazul femeii din Gradiștea ucisă cu sânge rece în luna februarie a acestui an a intrat în atenția Inspecției Judiciare - structură autonomă în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii -, și a Avocatului Poporului. După ce patru bărbați de etnie romă au fost arestați preventiv, acuzați de omor, apoi au fost puși sub control judiciar și s-au întors la casele lor, întreaga comunitate din Gradiștea s-a revoltat. Chiar soțul victimei se temea pentru siguranța sa și a copiilor săi.
Avocatul Poporului a emis un comunicat în care se precizează că instituția s-a autosesizat cu privire la mai multe cazuri de săvârșire a mai multor fapte cu violență, printre care și crima de la Grădiștea. „În legătură cu speța privind o femeie din Brăila «care a fost ucisă de patru tineri pentru 100 de lei» (soțul femeii ucise și cele două fiice susținând că trăiesc «într-o frică de nedescris deoarece criminalii sunt lăsați liberi și se pot răzbuna în orice moment»): Potrivit informațiilor care ne-au fost comunicate până la această dată, pe rolul Inspecției Judiciare - Direcția de inspecție judiciară pentru judecători, se află o lucrare ce are drept obiect aspectele mai sus semnalate, lucrare ce a fost repartizată unui inspector judiciar și care se află în etapa verificărilor prealabile. De asemenea, pe rolul Inspecției Judiciare - Direcția pentru inspecție judiciară pentru procurori, se află o altă lucrare referitoare la săvârșirea unor eventuale abateri disciplinare în dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, ce vizează săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie. (...) Urmează ca, după definitivarea verificărilor aspectelorr semnalate de presă cu privire la cercetarea în libertate a celor patru inculpați - după ce aceștia au fost în stare de arest preventiv timp de 4 luni începând cu data de 27 februarie 2015 - să se dispună măsurile ce se impun de către Inspecția judiciară, măsuri care ne vor fi aduse la cunoștință", se precizează în actul publicat pe site-ul instituției Avocatul Poporului .
Potrivit cercetărilor și probelor obținute de anchetatori la vremea respectivă, patru indivizi de etnie romă au ajuns în arest preventiv, fiind acuzați de omor. După patru luni petrecute în spatele gratiilor, judecătorii au decis că nu există dovezi clare că ei sunt criminalii, așa că în vară au fost puși sub control judiciar. Una din probele care ar putea face lumină în acest caz ar fi rezultatul testului ADN, care se lasă așteptat de luni de zile.
În momentul în care inculpații s-au întors acasă, comunitatea din Grădiștea s-a revoltat, oamenii temându-se pentru viața lor.
Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu